Hei,
Jeg er en helt fersk brygger. Jeg lager for øyeblikket veldig små batcher (2X4 L per omgang) og er nettopp ferdig med min tredje runde.
Jeg har slitt med å få opp OG på alle batchene. Den siste IPA batchen hadde bare 1030 OG, noe som jeg forstår vil gi under 4 % ferdig. I følge oppskriften skulle OG vært ca 1070, så jeg gjør tydeligvis noe feil i prosessen.
Link til oppskriften brukt:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=%2315%20-%20Majipa&mine=&sort=rating&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Jeg brukte akkurat samme mengde korn som i oppskriften når jeg mesket. Derimot mesket jeg kun i 60 minutter (66 grader) i forhold til den litt lengre meskeprosess i oppskriften.
Jeg antar at manglende sukkerinnhold må skyldes både/eller:
1) at kornet ikke var tilstrekkelig kvernet
2) for kort mesketid
Er det noen som kan gi meg en pekepinn på om dette stemmer?
Jeg er en helt fersk brygger. Jeg lager for øyeblikket veldig små batcher (2X4 L per omgang) og er nettopp ferdig med min tredje runde.
Jeg har slitt med å få opp OG på alle batchene. Den siste IPA batchen hadde bare 1030 OG, noe som jeg forstår vil gi under 4 % ferdig. I følge oppskriften skulle OG vært ca 1070, så jeg gjør tydeligvis noe feil i prosessen.
Link til oppskriften brukt:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=%2315%20-%20Majipa&mine=&sort=rating&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Jeg brukte akkurat samme mengde korn som i oppskriften når jeg mesket. Derimot mesket jeg kun i 60 minutter (66 grader) i forhold til den litt lengre meskeprosess i oppskriften.
Jeg antar at manglende sukkerinnhold må skyldes både/eller:
1) at kornet ikke var tilstrekkelig kvernet
2) for kort mesketid
Er det noen som kan gi meg en pekepinn på om dette stemmer?