Har ikke smakt det enda. da det fortsatt står til lagring, men vi kjørte pilsnermalt med 6%carapils, magnum som bitterhumle og godt med saaz som smak og aromahumle, beregnet IBU på ca 35-40 ett sted. OG55, ble litt varm i mesken, så FG ser ut til å bli rundt 17. Skulle gjerne hatt den lavere, men så blir det mere mat i ølet, og vi blir ikke så fulle.
Gjæret med danish lager. Mener det skal kunne bli sommerøl av det.
Ellers hadde vi en sommer ale med pilsnermalt/palemalt 50/50, litt cara red, citra og amarillo, OG50/FG14 sånn omtrent tror jeg, Brukte San diego super yeast, men funker sikkert helt fint med US05 eller wlp001 IBU40-45. Den gikk rett ned hos alle som smakte.
Ikke lag saison med høy OG som sommerøl (og hvertfal ikke tapp den på halvlitere). Har prøvd det også. Tror vi hadde en OG på 67 og den gjæret ut til FG06. ikke veldig bitter, men godt med tørrhumle. Frisk og tørr i sommersola. Og så må far ta seg en liten lur....