Spiralkjøler og varmekilde

Er det noen som har noen råd angående dette? Har skaffet meg gryte og meskekar, så jeg mangler bare disse 2 for og kunne gå fra ekstrakt til skikkelig brygging.

Har sett på induksjonstopp, men synes disse enten er dyre eller lite effektive. Er det for eksempel en fordel å gå for gass?

Og hva trenger jeg for å lage kjøler? Shoppingliste til biltema/clas, er å foretrekke her :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Kor stor kjele har du? Jo større batcher, jo meir kw treng du til oppkok. Eg fant ein induksjonstopp på finn, som eg har montert bein på. Med to plater til oppkok, leverer den over 4kw, som holder lenge for oss (20-25l batch).

Kobberrør frå biltema fungerer fint til kjøler. Og overgang til gardenakobling, eller slange rett på, med slangeklemmer.
 
Kjelen er 36 l fra bryggeselv.

Jeg er på nivået der jeg foreløpig ikke vet hva noe er, så varenummer og direkte linker er en fin ting. :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Røyr, 12 eller 15mm er å anbefala. 3-4 lengder med dinna:
http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Ror-og-rordeler/Kobberror/Kobberror-ra-86989/
Koble de lengdene sammen med sånne som ditta:
http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Ror-og-rordeler/Klemringskoblinger/Skjotenippel-86612/
Bruk for eks. eit corneliusfat eller brannslokkingsapparat og bøy rundt til ein spiral.

På endane kan du bruka slange rett inn med slangeklemme, eller bruk nippel med klemringskobling til å feste eventuelle hurtikoblingar du vil bruka:
http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Ror-og-rordeler/Klemringskoblinger/Nippel-hun-86607/ http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Ror-og-rordeler/Klemringskoblinger/Nippel-han-86600/

Mange bruker vanlig gardenakoblingar, eller morebeer sine hurtikoblingar.
 
Huus skrev:

Eg trur for min del du skal styra unna akkurat desse kopar-røyra.  Dei er stive og ikkje særleg lett å bøya - kopar må behandlast litt (varmglødast) for å bli mjuk nok til "enkel" bøying for hand og då skal du bruka desse: 

http://www.biltema.no/no/Bygg/VVS/Ror-og-rordeler/Kobberror/Kobberror-plastisolert-87962/  Ulempa med dei er at du må fjerna plasten men det kan du gjera med ein kniv.   

Om du skal gå for elektrisk eller gass er vel avhengig av kor du skal bryggja og volum.    Det meste som fins av "rimelege" gass-brennarar er for bruk ute.    Du finn nok WOK-bluss for innandørs bruk men dei kostar nok ein del meir enn induksjonskokeplater. 
 
Evt gå til lokal rørlegger å kjøp glødde kobberrør uten plastkappe. Litt dyrere enn biltema men dog.

Tror dere det forresten holder med 2kw varmeelement til koking av vørtern? Har selv sett hos kunder med def på termostat på vvb at vannet  koker i krana B-)

UB Nanobryggeri
 
Skulle du vurdere å kjøpe den 1,8 KW'en fra Jula kan du få kjøpe min til 200kr.
Kun brukt en gang da jeg har skrudd inn et camco element i HLT'en min. Den får kok på 25 liter, men det tar tid å komme opp i koketemp, et grilltenner i tillegg kan vel bøte litt på det.
Ellers er C typen av denne fin: http://www.ebay.com/itm/Electric-Wa...=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item27ce224f32 men det er tydeligvis andre som syntes også siden han har gått tom for dem :)

//Fredrik
 
Ein del induksjonskokeplater vil ikkje tola vekta av ein tyngre kjelen oppå.    Dei aller rimelegaste (200-600 kr) er nok ikkje laga for 25-35 kg - så i slike tilfeller bør ein iallefall vurdera å la kjelen kvila på noko utanfor kokeplata.    Det kan også henda at slike ikkje greier å "kjøla seg" nok når ein brukar store kjelar - det er ein del elektronikk og dingsar inni som må ha god avkjøling.  Eg har opplved at ei enkel rimeleg plate ikkje ville virka på ein tung kjele (med 25 liter vørter). 
 
Takk for tilbudet og info Fredrik J og Katla.
Jeg har tenkte på det og tror at jeg er alt for utålmodig til bruke den jula toppen.
 
Tilbake
Topp