eirikhm
Norbrygg-medlem
Jeg har planer om å prøve meg på mjød, og har i den forbindelse komt over et parti på 7kg honning som jeg kan få gratis. Haken er som følger:
"Den har som sagt skilt seg slik at halvparten er tyntflytende og andre halvparten er (fin)krystallisert. Den har gjæret noe og pga overtrykk har noen glass lekket så vidt i kanten mens andre har holdt på trykket. Det lukter litt gjæret (kanskje litt mindre enn jeg hadde forventet faktisk). Jeg smakte på den tynne delen på toppen, og det smakte omtrent som forventet: Noe gjæret, men ellers honning."
Er det noen som har erfaring med dette fra tidligere? Kan honningen fortsatt brukes til brygging av mjød?
"Den har som sagt skilt seg slik at halvparten er tyntflytende og andre halvparten er (fin)krystallisert. Den har gjæret noe og pga overtrykk har noen glass lekket så vidt i kanten mens andre har holdt på trykket. Det lukter litt gjæret (kanskje litt mindre enn jeg hadde forventet faktisk). Jeg smakte på den tynne delen på toppen, og det smakte omtrent som forventet: Noe gjæret, men ellers honning."
Er det noen som har erfaring med dette fra tidligere? Kan honningen fortsatt brukes til brygging av mjød?