1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Spørmål: gjær til mjød

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av petterstrøm, 19 Okt 2017.

  1. petterstrøm

    petterstrøm
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei.
    Er nybegynner når det gjelder brygging.
    Fikk nylig tak i 6kg med topp kvalitetshonning og tenkte det ville være arti å prøve å lage mjød.

    Det jeg lurer på er hva slags gjær som egner seg til dette og hvor mye av det?

    Funnet mange fine oppskrifter på nett men en fellesnevner er at det ikke er nevnt hva slags/mengde gjær.

    Holder det med en 10g pakke mjødgjær en finner på nettbutikkene? Skal sette en 25l dunk.
     
  2. Sveen

    Sveen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Eina
    Nå har jeg personlig 0 erfaring med mjød, men hørte Vestkast sin episode om Mjøderiet. De hadde kjørt en splitbatch med flere forskjellige gjær, og merka ingen forskjell, så de brukte US 05. Tror en pakke blir lite, blir vel ganske høy OG på Mjød, og du har relativt stort volum.

    Kan anbefale deg å høre den nevnte podcast episoden: http://spacekraft.no/vestkast/tag/mjod/
     
  3. petterstrøm

    petterstrøm
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tusen takk for tipset :)
     
  4. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den episoden er gull verdt for de som vil prøve mjød. Når det gjelder gjær så snakker de mye om det i episoden, og nevner at det holder med us-05.
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    men hvor mye?
     
  6. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  7. Kippersund

    Kippersund
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haukeland Arna
    Brukte mangrove jacks M05 mead gjær med godt hell, brukte 2 pk og fikk veldig god utgjæring. Husk at gjærnæring også er viktig ved brygging av mjød.
     
  8. kjetilG

    kjetilG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvelde
    Lagde en mjød for noen år siden med us 05. Brukte honing og råsaft av bringebær, rips og solbær. Den gjæret helt ut og ble knusk tørr. Mener å huske at den ble ca 6% og Fg 1.000.
    Den ble best etter et par år lagring.

    Det ble lest litt og sett litt på mjød laging den tiden. Mener å huske at mjød bør ligge oppunder 12% for å få noe rest sødme. Og at de helst må lagres et år.
     

Del denne siden