Hei. Jeg er nybegynner i hobbyen. Har i dag brygget mitt andre brygg. Det skal bli en saison. Men har et lite spørsmål. Jeg målte SG før koking startet. Da målte jeg sg til 1.066. Noe jeg synes var bra utbytte, siden oppskrift var beregnet til 1.061 før kok. OG etter kok var ifølge oppskrift beregnet til ca 1.064
Etter kok og nedkjøling målte jeg OG til 1.055. Og her stusser jeg litt... For jeg trodde at OG sa skulle bli endel høyere en SG før kok... Er det mulig at OG kan bli vesentlig lavere enn SG før kok? Det er målt med hydrometer. Nå skal jeg legge til at SG før kok ble målt ved høy temp (mener det var ved rundt 68-69 grader) og konvertert med verktøy på «BeerSmith» til verdi for hydrometer kalibrert til 20 gr. C. Hjelp tas imot med takk!
Etter kok og nedkjøling målte jeg OG til 1.055. Og her stusser jeg litt... For jeg trodde at OG sa skulle bli endel høyere en SG før kok... Er det mulig at OG kan bli vesentlig lavere enn SG før kok? Det er målt med hydrometer. Nå skal jeg legge til at SG før kok ble målt ved høy temp (mener det var ved rundt 68-69 grader) og konvertert med verktøy på «BeerSmith» til verdi for hydrometer kalibrert til 20 gr. C. Hjelp tas imot med takk!