spørsmål ang. oppstepping av starter

Hei! Jeg skal sette første steg av en starter til en lager idag. pitcher da 2 rør wlp833 i 1,5 liters starter. neste steg skal i følge brewersfriend sin kalkulator være på 1.6 liter.

spm 1: regner med jeg må dekantere første steg av starter før det settes ny vørter på den?
spm2: regner med jeg også må dekantere neste steg av starteren også?
spm3: Rekker jeg dette til søndag? Altså. Hvor lenge må hver del av starteren stå i kjøleskap for å dekantere uten å miste masse gjær?
 
Ja, og ja. Og ja. Jeg ville gjort noe sånt som å sette den på i dag, og sette den i kjøleskap onsdag kveld. Dekanter og sett i gang ny på torsdag. La det gjære. Sett den i kjøleskap på lørdag. Dekanter, temperer og server på søndag. Det burde være akkurat passe med tid skulle jeg tro. Det er heller ingen krise om ting ikke er helt utgjære eller fullstendig bunnfelt, du får isåfall bare litt mindre gjær.
 
Tilbake
Topp