Hei,
Jeg har nylig brygget cider og fått det på fat og det er nå ferdig karbonert. Jeg har noen spørsmål rundt dette som jeg håper dere kan hjelpe meg med.
1. Må fatet konstant være koblet til co2 selv når karbonering er ferdig for å ikke miste all kullsyre, eller kan det stå i fred og bare kobles på co2 når jeg skal tappe for å kose meg?
2. Om jeg skal ut av huset er det greit å ikke måtte ta med seg hele fatet. Kjøpte i den grunn en partytønne med tapp fra netthandelen som jeg testet, men her mistet jeg all kullsyre etter bare 1-2 timer og cideren var helt flatt, så det funket dårlig. Er det noen som har andre tips på hvordan jeg kan enkelt mulig få med fra ferdig karbonert fat. Kan jeg f.eks bare tappe over på flasker og korke samme dagen eller dagen før jeg reiser avgårde?
Håper noen har peiling og kan hjelpe til med disse spørsmålene.
Jeg har nylig brygget cider og fått det på fat og det er nå ferdig karbonert. Jeg har noen spørsmål rundt dette som jeg håper dere kan hjelpe meg med.
1. Må fatet konstant være koblet til co2 selv når karbonering er ferdig for å ikke miste all kullsyre, eller kan det stå i fred og bare kobles på co2 når jeg skal tappe for å kose meg?
2. Om jeg skal ut av huset er det greit å ikke måtte ta med seg hele fatet. Kjøpte i den grunn en partytønne med tapp fra netthandelen som jeg testet, men her mistet jeg all kullsyre etter bare 1-2 timer og cideren var helt flatt, så det funket dårlig. Er det noen som har andre tips på hvordan jeg kan enkelt mulig få med fra ferdig karbonert fat. Kan jeg f.eks bare tappe over på flasker og korke samme dagen eller dagen før jeg reiser avgårde?
Håper noen har peiling og kan hjelpe til med disse spørsmålene.