Stig Aa.
Norbrygg-medlem
Hei folkens.
Har et par elementære spørsmål jeg ønsker svar på, så mitt første brygg ikke går i dass.
1.Har kjøpt alt nødvendig utstyr til mitt første biab, men det er et par ting jeg er usikker på: hva er forskjellen på star san og youngs clean\sterilizer. Forstår at det er utstyr til å desinfisere, men er det til ulik bruk og funksjon? Er også usikker på blandingsforholdet (gallons og fandens oldemor, står det på etikettene...)
2. Når man har nådd riktig temperatur ved mesking - da skrur man av platen?
3. Når man skal karbonere - hva er tommelfingerregelen for mengde sukker/vann? Det er vel ulikt etter hvilken øltype man brygger?
Håper noen tar seg bryet med å svare. Det er en første gang for alt....
Har et par elementære spørsmål jeg ønsker svar på, så mitt første brygg ikke går i dass.
1.Har kjøpt alt nødvendig utstyr til mitt første biab, men det er et par ting jeg er usikker på: hva er forskjellen på star san og youngs clean\sterilizer. Forstår at det er utstyr til å desinfisere, men er det til ulik bruk og funksjon? Er også usikker på blandingsforholdet (gallons og fandens oldemor, står det på etikettene...)
2. Når man har nådd riktig temperatur ved mesking - da skrur man av platen?
3. Når man skal karbonere - hva er tommelfingerregelen for mengde sukker/vann? Det er vel ulikt etter hvilken øltype man brygger?
Håper noen tar seg bryet med å svare. Det er en første gang for alt....