Hei.
Jeg har lenge vært i den tro at jeg har brukt batch sparge metoden rett, men nå tviler jeg litt.
Jeg har brukt like mengder vann til mesking og skylling. Mesket inn malt med 18 liter vann. Latt mesken stå på 66 grader i en time. Tappet ut vørter. Tilført nye 18 liter vann som holder 75 grader. Rørt godt, latt stå i 15 min og tappet igjen. ja, og jeg har resirkulert noen liter før hver tapping. Er dette en noenlunde god måte å gjøre det på? Ser ihvertfall av mange amerikanske bryggere på youtube at dette er rett metode.
Når jeg setter beersmith til batch sparge sier den at jeg skal skylle med f.eks 4,4 liter i fem omganger. Det gjør jeg ikke, burde jeg det og skal jeg da røre mellom hver gang?
Noen av dere som kan gi meg en bedre beskrivelse av rett metode for batch sparge?
Jeg har lenge vært i den tro at jeg har brukt batch sparge metoden rett, men nå tviler jeg litt.
Jeg har brukt like mengder vann til mesking og skylling. Mesket inn malt med 18 liter vann. Latt mesken stå på 66 grader i en time. Tappet ut vørter. Tilført nye 18 liter vann som holder 75 grader. Rørt godt, latt stå i 15 min og tappet igjen. ja, og jeg har resirkulert noen liter før hver tapping. Er dette en noenlunde god måte å gjøre det på? Ser ihvertfall av mange amerikanske bryggere på youtube at dette er rett metode.
Når jeg setter beersmith til batch sparge sier den at jeg skal skylle med f.eks 4,4 liter i fem omganger. Det gjør jeg ikke, burde jeg det og skal jeg da røre mellom hver gang?
Noen av dere som kan gi meg en bedre beskrivelse av rett metode for batch sparge?