Hei
Jeg lurer på om noen kan svare meg på noe. Hvor mye av gjærkaka etter endt gjæring er gjær?
jeg vet det kommer an på hvor mye man får med fra koking o.l. men i mitt tilfelle kjører jeg alt gjennom en sil når jeg tapper det i gjæringskaret, så det er uansett minimalt med humlerester som kommer i gjæringskaret.
Det er vel kanskje også en del proteiner og andre ting. men vil noen prøve å estimere eller kanskje enda bedre, vet noen hvor mye av gjærkaka som er gjær? sånn ca i %....
jeg spør med tanke på gjenbruk og vasking av gjær.
Jeg lurer på om noen kan svare meg på noe. Hvor mye av gjærkaka etter endt gjæring er gjær?
jeg vet det kommer an på hvor mye man får med fra koking o.l. men i mitt tilfelle kjører jeg alt gjennom en sil når jeg tapper det i gjæringskaret, så det er uansett minimalt med humlerester som kommer i gjæringskaret.
Det er vel kanskje også en del proteiner og andre ting. men vil noen prøve å estimere eller kanskje enda bedre, vet noen hvor mye av gjærkaka som er gjær? sånn ca i %....
jeg spør med tanke på gjenbruk og vasking av gjær.