Jo
Norbrygg-medlem
Hei!
Er fullstendig nybegynner (første brygging ble gjort i helgen), og har et par spørsmål ang. humling. Jeg brygger fra maltekstrakt foreløpig, og tilsetter humlepellets i humleposer. Men;
Når skal humlen tas ut? Jeg har i humle etter oppskriften, og tar ut posene når vørteren er kjølt ned. Skulle de evt. blitt tatt ut når nedkjølingen begynner? I så fall vil jo aromahumle bare få et kjapt "dypp".
Når jeg bruker pellets og humleposer får jeg rimelig store mengder bitte små biter humle i vørteren. Regner med at mesteparten av dette vil ende opp som bunnfall under gjæringen - men burde man gjort noe for å bli kvitt dette før gjæring? Jeg går ut fra at problemet vil forsvinne hvis jeg går over til å bruke blomster fremfor pellets...
Ellers tar jeg gjerne i mot tips om hvor man kan få tak i 0.5 eller 1-liters flasker i Bergensområdet! Har sett at vin og bar har PET-flasker på 0.75 liter. Noen som har erfaring med disse? Er mer enn skeptisk til flasker som er laget av plast...
Jo
Er fullstendig nybegynner (første brygging ble gjort i helgen), og har et par spørsmål ang. humling. Jeg brygger fra maltekstrakt foreløpig, og tilsetter humlepellets i humleposer. Men;
Når skal humlen tas ut? Jeg har i humle etter oppskriften, og tar ut posene når vørteren er kjølt ned. Skulle de evt. blitt tatt ut når nedkjølingen begynner? I så fall vil jo aromahumle bare få et kjapt "dypp".
Når jeg bruker pellets og humleposer får jeg rimelig store mengder bitte små biter humle i vørteren. Regner med at mesteparten av dette vil ende opp som bunnfall under gjæringen - men burde man gjort noe for å bli kvitt dette før gjæring? Jeg går ut fra at problemet vil forsvinne hvis jeg går over til å bruke blomster fremfor pellets...
Ellers tar jeg gjerne i mot tips om hvor man kan få tak i 0.5 eller 1-liters flasker i Bergensområdet! Har sett at vin og bar har PET-flasker på 0.75 liter. Noen som har erfaring med disse? Er mer enn skeptisk til flasker som er laget av plast...
Jo