spørsmål om oksygenering i store øl i større bryggerier

Hvis man ser dogfish head sin realityserier hvor de oppdager trøbbel med 120 minutteren sin som skal tappes, så nevner far selv at de har prøvd alt, inkludert okygen. Dvs at de har blåst oksygen i tanken rett før tapping.

Igår leste jeg en artikkel i beer and brewing, ellet hva den nye blekka heter at det var en av de som ble intervjuet som sa at de blåser på i alt fra 3-6 dager igjen.

Hva er forskjellene på o2 i et større bryggeri og hjemme i kjelleren?
 
Så de gir bare beng i noe som hjemmebryggere har mareritt om?

Hadde man skrevet her at dette vurderer man å gjøre så hadde jo 100% av svarene frarådet en.
 
Nei, de gir absolutt ikke beng, og mange hjemmebryggere liker nok litt for godt å tenke firkantet. Saken med oksygen og potensiell oksidering er at det ikke finnes én absolutt grense for når man ikke lenger kan/bør tilsette oksygen. Dersom gjæren er aktiv og fortsatt tar opp O2 raskt nok til at gassen ikke skader ølet er man home free. Jeg har en sterk mistanke om at Dogfish har gjort MANGE tester for å sjekke at dette går bra. 120 Minute IPA er et monsterøl, og de bruker antakeligvis en langt større gjærtilsetning i dette enn i øvrige øl. Følgelig er det mer gjær tilgjengelig til å gjøre joben med å ta opp oksygenet.

At Dogfish gjør dette tilsier ikke at det bare er å kjøre på for alle andre i alle øl.
 
Tilbake
Topp