Starter fra høstet gjær

Høstet gjærkaka fra en Pale Ale. Vasket med en gang og satt i kjøleskapet der den har stått lukket siden. Delte i to glass og brukte det ene få dager etterpå i en IPA som gjæret som et uvær. Kan ikke huske samme lukt fra gjæra jeg brukte i IPAen men så var den jo helt fersk da. Hvis jeg legger godviljen til kan jeg gå for karakteristikken "lett fruktig".
 
Hvis den ikke lukter helt feil, surt er jo egentlig ikke stå utrolig bra tegn men.. Så ville jeg hatt den oppi.

Et høstet glass kan lukte rart, men det bør ikke lukte åpenbart feil.
 
Tror jeg prøver, lærer jo ikke noe av å feige ut. Er uerfaren på gjenbruk, men artig å kunne holde seg med egne "gjærstammer".
 
Gjør det til en rutine å høste så blir det plutselig mindre jobb med starter og du vil få bedre utgjæring ;)
 
He he.. Ingen konkrete måle enheter nei som ca 1 dl e.l? Har bare høstet fra kaka. Da deler jeg gjæren i 3 somregel.
 
For ale optil 1.050; 0.25g/liter/°Plato
For lager og sterkere ale øk opp til 0.35-40g

Det er lettere å få konsistente mengder ved vekt enn volum
 
Tilbake
Topp