Starter i to steg - hvordan?

Jeg vasket gjær fra en lager, men fikk litt mindre enn jeg trodde (0,6l slurry). Jeg satte den på en 1,5 liters starter, noe jeg nå har skjønt kanskje var litt lite. Jeg lurer derfor på å kjøre den i et steg til. Er dette riktig fremgangsmåte?

1)La den første (1.5 liter) stå på magnetrøreren i 24 timer.
2)Sette den i kjøleskapet over natten
3)Dekantere og romtemperere
4)Koke opp 1.5 liter vann/dme og pitche gjæren på nytt
5)La den spinne i ca 12 timer (rekker ikke lenger, ettersom jeg skal brygge søndag)
6)Kjøle ned over natten, og pitche dagen etter

Jeg har da ingen anelse om hvor mange gjærceller jeg blir sittende igjen med, men forhåpentligvis blir det en overpitching. Har det noen negative konsekvenser å bruke for mye gjær?
 
Hva og hvor mye brygger du?

Sist lager på 110 liter brukte vi 1.5 liter tykk slurry fra brygget før.
Sto vel 1 måned i kjøleskapet før bruk. Ingen starter på denne.
Gjæret fint ut..

2. Gang starter vil gjære kjapere enn første så 12 time er sikkert nok det..
 
Sist redigert:
Takk for svar. Skal brygge 25 liter lager med OG 1.046. Tror du jeg slipper å kjøre en runde til da? Hvis jeg kjører en runde til, er fremgangsmåten over riktig?

Og er det forresten noen ulemper med evt å overpitche?
 
Sist redigert:
Får du for heftig gjæring så er vel det større sannsynlighet for usmaker..
Har ikke noe erfaring med overpitche..

Var sånn du sier jeg gjorde det da jeg hadde for lite gjær,og det fungerte fint for meg..var gjær fra et 60 liters brygg som ble gjengbrukt på 110 liter.satte starter i 2 steg
 
Tilbake
Topp