Jeg har lest "råd om god gjærbehandling" til øyet ble vått, men jeg er ikke helt inne forstått med hvordan man lager en starter.
Utdrag fra punkt 9:
Jeg går å tenker på et påske brygg etter en opskrift jeg fant på brygladen.dk
Utdrag fra punkt 9:
Jeg kan som ikke riktig få dette inn i skallen. Vil det si at beholderen med gjær skal stå i ro til forgjæringen er ferdig? Jeg trodde de som har magnetrører lot det stå og svive til det skulle brukes. Og skal man bare hive den vørteren fra forgjæringen ??? Dette må jeg ha inn med tesjeer ???For å unngå å tilsette så mye startervæske til ditt brygg, bør du la starteren gjære helt ut og helle av det meste av vørteren før du tilsetter gjæren. Eller du kan bygge opp starteren i et par omganger og helle av for hver gang. Ønsker du at gjæren skal være aktiv, tilfører du feks. ½ liter vørter dagen i forveien.
Jeg går å tenker på et påske brygg etter en opskrift jeg fant på brygladen.dk