Men blir det ikke veldig mye mel da? Trodde liksom maltkornene skulle være "splittet/åpnet", men ikke så knust at det gjorde noe
Da må jeg sjekke om de kan kverne litt saktere og litt finere neste gangDe skal knuses til mindre biter, og ikke bare «knekkes i to» i bestefall. Noe mel får man uansett men de som ikke orker å sette seg inn i det ender ofte med «passe mel, knekt i to, og en del hele korn».
Ikkje for å kuppe tråden, men hva er bra av slike kverner, må ha en selv snart?
Kunne du tenke deg å legge ut et bilde på maltknus du mener er bra? Eller du @Finn Berger?De skal knuses til mindre biter, og ikke bare «knekkes i to» i bestefall. Noe mel får man uansett men de som ikke orker å sette seg inn i det ender ofte med «passe mel, knekt i to, og en del hele korn».
Kunne du tenke deg å legge ut et bilde på maltknus du mener er bra? Eller du @Finn Berger?
Når jeg kikker igjen så ser faktisk ikke knusen til @YngveKL så ille ut faktisk
Når jeg kikker igjen så ser faktisk ikke knusen til @YngveKL så ille ut faktisk
Samme pose, bare rista litt i den før jeg helte ut på tallerkenen Skal be om finere malt neste gang.Det ser kanskje litt grovt ut, det der? Men hvis du bare har tomme skall igjen etter mesking, er det jo helt greit.
Er det fra samme knus som det forrige bildet? Det ser ganske annerledes ut.
Samme pose, bare rista litt i den før jeg helte ut på tallerkenen Skal be om finere malt neste gang.
Ikke "ristet" ristet, mere snudd på hodet og tilbakeHvis du rista, så har du kanskje rista vekk den løse stivelsen?
Jeg tenker at den beste måten å vurdere dette på er å se på hvordan det funker, mer enn på hvordan den knuste malten ser ut.
- Har du hatt problemer med effektiviteten?
- Har du hatt problemer med astringens?
- Hvordan ser masken (den brukte malten) ut etter meskinga? Er det bare tomme skall, så er jo all stivelsen tatt i bruk - og er formodentlig blitt konvertert til sukker.
Ikke "ristet" ristet, mere snudd på hodet og tilbake
Tror egentlig knusingen er ok, men skal prøve 1 hakk finere neste gang. Må jo teste
- Ikke noe problem med effektiviteten, ligger på 80+ %
- Null astringent
- Masken ser ganske "tom" ut ja
Og så er det bare å få tak i litt ordentlig cara malt.
@Finn Berger da har jeg snakket med BS, og det var visstnok ikke feillevering. Viser seg at det kan være stor forskjell på cara malt og crystal malt. Den jeg fikk er ikke helt ferdig konvertert. Kan brukes opptil 50%. Må meskes. Crystal malt er ferdig konvertert. Han syntes ikke det var så rart at det ble en grøt av det hele. Så lærte man det...
Det ble som du skrev da, gelatinisert (uten enzymene) pga varmen på vannet jeg brukte