Hei!
Har 15 brygg bak meg på Speidel 50 nå, og er knakende fornøyd. Ønsker til tider høyere sluttvolum og/eller styrke enn maltrøret tillater. Dette har tidligere blitt løst med DME (70 liter til kok), og DME var første tanken å bruke når jeg skal debutere med en sterk belgier (quadrupel?).
Jeg har imidlertid lekt med tanken om å kjøre en mesk ved siden av. Tanken er i så fall å benytte en gjæringsbøtte isolert med liggeunderlag og meskepose og kjøre en mesk på ett temperatursteg (tempen vil falle noe, men neppe kritisk mye). Etter siling/skylling tilsettes denne vørteren til Speidelen for koking.
Hva tror dere er å foretrekke? DME, LME eller å kjøre en BIAB parallelt med at jeg brygger på Speidelen?
Oppskriften er enda ikke satt, men håper på ca 50-60 liter før kok og ende på OG ca 1100. Har noen tips til gode oppskrifter (inspirert av Westmalle, Westvleteren mv) så tar jeg gjerne i mot tips/linker.
Mvh
Har 15 brygg bak meg på Speidel 50 nå, og er knakende fornøyd. Ønsker til tider høyere sluttvolum og/eller styrke enn maltrøret tillater. Dette har tidligere blitt løst med DME (70 liter til kok), og DME var første tanken å bruke når jeg skal debutere med en sterk belgier (quadrupel?).
Jeg har imidlertid lekt med tanken om å kjøre en mesk ved siden av. Tanken er i så fall å benytte en gjæringsbøtte isolert med liggeunderlag og meskepose og kjøre en mesk på ett temperatursteg (tempen vil falle noe, men neppe kritisk mye). Etter siling/skylling tilsettes denne vørteren til Speidelen for koking.
Hva tror dere er å foretrekke? DME, LME eller å kjøre en BIAB parallelt med at jeg brygger på Speidelen?
Oppskriften er enda ikke satt, men håper på ca 50-60 liter før kok og ende på OG ca 1100. Har noen tips til gode oppskrifter (inspirert av Westmalle, Westvleteren mv) så tar jeg gjerne i mot tips/linker.
Mvh