Jeg har til dags dato fortsatt ikke fått autolyse i noe øl. Ingenting jeg har detektert selv (jeg vet hvordan det smaker, kokte noe tørrgjær for og smakte på det). Jeg har latt øl stå på primærgjæren (sacc) rundt 9 måneder (muligens kortere) tror jeg. Det gikk iallfall fint.
Men jeg stukket om mye øl. Mest fordi jeg er blitt fortalt at det skal en gjøre. Idag er det sjeldent jeg stikker om - med mindre ølet skal innom eikefatet, da.
Jeg _tror_ det er meningsløst og stikke om. Oksygeningress og slikt er noe herk - så jeg tror det er tryggere å la være. Såfremt en ikke har planlagt å la det stå i mange år. Da ville jeg nok vurdert det.
@Stig Aa. : Headspace? Brett vil temmelig kjapt dytte ut evt. luft i karet. Problemet med headspace er vel først og fremst når en tar prøver av ølet. Da lønner det seg at headspace er så lite som mulig.