Stikkelsbærøl

Duckboot

Norbrygg-medlem
Lurer på om jeg skal hive meg å brygge noe slikt av det som henger på stikkelsbærbusken min i hagen:


20L batch

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
1,00 tbsp PH 5.2 Stabilizer (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
3,80 kg Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 2 63,3 %
0,80 kg Wheat Malt, Dark (Weyermann) (13,8 EBC) Grain 3 13,3 %
0,80 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3,9 EBC) Grain 4 13,3 %
0,30 kg Carafoam (Weyermann) (3,9 EBC) Grain 5 5,0 %
0,30 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 6 5,0 %
27,00 g Aged Hops [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 7 12,3 IBUs
1,0 pkg Belgian Lambic Blend (Wyeast Labs #3278) Yeast 8 -

Dette er basen.

Det jeg lurer på - ca hvor mye stikkelsbær pr liter vil gi en klar, men ikke overveldende smak av bærene?
 
Jeg er usikker på hvor mye du trenger, for stikkelsbær er en av disse bærene som egentlig har en ganske anonym aroma og mye av smaken kommer fra syrlighet, sødme og litt bitterhet. Hvordan det blir i øl, er ikke helt lett å si.
 
Tilbake
Topp