Stone Arrogant Bastard clone - anbefaling til malt?

Prøver sette opp en oppskrift på Stone (San Diego, CA) Arrogant Bastard IPA, finner flere oppskrifter, men mange av disse bruker Special B malt.

Lurer litt på om noen malt fra Weyermann kan brukes istedet, siden disse er tilgjenglige her i Tromsø (http://bryggebryggeren.blogspot.com/)? Bruker man samme mengde som Special B? Eller har noen forslag til en annen "grain bill".

F. eks.
---------
Batch Size: 5.50 gal
12.50 lb Pale Malt (2 Row) US (2.0 SRM) Grain 92.59 %
1.00 lb Special B Malt (180.0 SRM) Grain 7.41 %
1.00 oz Chinook [13.00 %] (90 min) Hops 41.3 IBU
1.00 oz Chinook [13.00 %] (85 min) Hops 41.0 IBU
1.00 oz Chinook [13.00 %] (45 min) Hops 35.4 IBU
1.00 oz Chinook [13.00 %] (0 min) Hops -
----------
 
Skal lage en versjon av denne selv. Kommer til å bruke biscuit, aromatic, special b og caramunic
 
Fant denne varianten på oppskrift til AB, kan du spesifisere maltene du bruker? Caramunich kjenner jeg, men di andre?
 
Skal bruke følgende grainbill:

6,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (3,0 SRM) Grain 82,89 %
0,31 kg Aromatic Malt (26,0 SRM) Grain 4,23 %
0,31 kg Biscuit Malt (23,0 SRM) Grain 4,29 %
0,31 kg Caramunich Malt (56,0 SRM) Grain 4,29 %
0,31 kg Special B Malt (180,0 SRM) Grain 4,29 %
50,00 gm Chinook [13,00 %] (60 min) Hops 62,6 IBU
40,00 gm Chinook [13,00 %] (20 min) Hops 30,3 IBU
45,00 gm Chinook [13,00 %] (1 min) (Aroma Hop-Steep) Hops - 
1,06 tsp Irish Moss (Boil 20,0 min) Misc 
2 Pkgs American Ale (Wyeast Labs #1056) [Starter 1000 ml]

Kan ikke så mye om de forskjellige malttypene, fant dette om Aromatic/Melanoidin

Weyermann Melanoidin
For Amber Lager, Dark Lager, Scottish Ale, Amber Ale, Red Ale, Red Colored Beer, Munich Salvator. Improves flavor stability, fullness and rounding of the beer color. Ideal for obtaining a red color.
Use up to 20 %

EBC: 60 - 80

Lovibond: 23 - 31

Use:

    Amber Lager
    Dark Lager,Ale
    Scottish Ale
    Amber Ale
    Red Ale
    Red Colored Beer
    Munich "Salvator"


Rate:  up to 20%

Result:

    improved flavor stability, fullness and rounding of the beer color
    improved red color of beer

""Improves flavor stability, fullness, and imparts a reddish color to dark, amber, and red-colored beers. Kilned. Melanoidin malt, a malt like the Belgian Aromatic malt, adds a nice roundness and malt flavor to your brew with a relatively small addition in the grain bill. (23-31L)""
 
Den vanligste kloneoppskrifta på Arrogant Bastard bruker 10% special B og 90% pale. Hva er grunnen til at du bruker ei såpass komplisert maltsammensetning?
 
Hei,
Jeg laget et Arrogant Bastard-øl med ekstrakt. Hadde bare amber ekstrakt, så det ble litt mørkere enn originalen. Oppskriften la opp til 720 g (pr 19 L) 120 L krystallmalt, jeg brukte 360 g  av hver av 120L og caraaroma. 4,6 kg maltekstrakt ga 1,080 OG og engelsk ølgjær (SafAle 04) ga FG på 1,020.

Det ferdige ølet ga en riktig maltkarakter som originalen (var nylig i USA og smakte), men min versjon var heftigere på bitterhet enn originalen. Det kommer seg kanskje etter hvert (har stått 4 uker på flaske), ettersom den visstnok skal mildne ved lagring.
Humle var chinook (13%):

40 g @ 85'
20 g @45'
20 g @15'
20 g @ 0'

Har en 1 år gammel flaske av originalen stående - skal ta en side-by-side sammenligning en vakker dag.
 
Arrogant Bastard (originalen) forandrer seg radikalt på smaken etter 1 år. Nesten som to forskjellige øl.
 
Fikk smakt min første bastard i helgen, og det var kjærlighet ved første slurk. :sikle
Var innom polet i Valkendorfsgate i går for å kjøpe mer, men da var det selvsagt tomt.

Så, er det noen som har brygget noen av clonene som er nevnt i denne tråden, som kan dele erfaring? Enten endringer eller at oppskriften var veldig lik orginalen.

For dette stoffet vil jeg ha mer av!
 
Den de hadde i Valkendorfsgate var vel bare den eikelagrede versjonen? Uansett veldig godt øl. Den med 10% Special B skal være den som har kommet nærmest i kloneforsøkene hos CYBI. WLP007 er nok også viktig. Skal brygges.
 
Kan forsåvidt komme med en oppdatering på oppskriften jeg brukte. Den hadde en del likheter, men jeg kommer nok til å bruke WLP007 og 10% Special B og 90% Pale neste gang. Vil også ha mer kontroll på gjæring neste gang da jeg fikk en del hot alcohol med dette ølet.
 
Hei,
Jeg har også laget en all-grain versjon som jeg synes ligner bra.

4,5 kg Maris Otter Pale malt
1,0 kg Vienna
0,5 kg krystallmalt 120 L (236 EBC)
0,3 kg Caraaroma (256 EBC)

60 min mesking ved 68 C

Samme humleskjema som tidligere, med kun Chinook.

Fikk bra resultat med SafAle S-05 American Ale gjær (tørrgjær)
 
Tenkte å prøve meg på denne til helgen. Setter pris på eventuelle innspill. :)

Arrogant bastard clone
23-A Specialty Beer
Author: Hans-Martin

Size: 20,0 L @ 20 °C
Efficiency: 75,0%
Attenuation: 75,0%

Original Gravity: 1,076 (1,026 - 1,120)
Terminal Gravity: 1,019 (0,995 - 1,035)
Color: 44,59 (1,97 - 98,5)
Alcohol: 7,6% (2,5% - 14,5%)
Bitterness: 87,7 (0,0 - 100,0)

Mesketemp: 66*C @60min BIAB

Ingredients:
6300 g (90,0%) Maris Otter Pale Ale Malt - added during mash
700 g (10,0%) Belgian Special B - added during mash
25 g (25%) Chinook (12,0%) - added during boil, boiled 85 m
25 g (25%) Chinook (12,0%) - added during boil, boiled 45 m
25 g (25%) Chinook (12,0%) - added during boil, boiled 15 m
25 g (25%) Chinook (12,0%) - added during boil, boiled 0 m
0,0 ea White Labs WLP007 Dry English Ale

Edit: Korrigert humleskjema etter Can You Brew it sin clone.
 
Odland skrev:
Sjekk ut Can You Brew it sin Arrogant Bastard-episode (rebrew #1). Der treffer de ganske så godt.

Takk! Mye god info mellom all reklamen. ;D Har gjort litt endringer i humleskjemaet samt roet ned Og noe, eller var jeg ikke så langt unna.
Link om andre ønsker høre episoden : http://tbn.haussli.com/tbn/cybi11-22-10.mp3
 
Tilbake
Topp