Hei
Krise i julebordstider her. Julebordet er flyttet en uke frem!
Satte min aller første All-Grain tirsdag 02 desember.
Er ingen ekspert på dette med brygging (ennå). Men bruker mye av tiden på forum å leser. For dette med ølbrygging har virkelig interessert meg.
Det jeg har laget er en IPA Simcoe Centenial og Amarillo.
En oppskrift jeg fikk der jeg kjøpte bryggeutstyret. Og den lyder som følger
Malt
6kg Pilsner (weymann) (3,3EBC)
0,5kg Carared (39,4 EBC)
0,3kg Wheat mail, pale (weuermann) (3,9EBC)
Mesk
20 L vann 65 Grader 80 min
sparge med vann på 75 grader
Legg til vann for å oppnå 28L kokeveske
Pre-boil gravity 1,057 SG
Koke Ingredienser
30gram Simcoe 13% Koketid 60min
25gram Amarillo Gold 8,5% Koketid 15min
25gram Centennial 10% Koketid 15min
25gram Simcoe 13% Koketid 15min
25gram Amarillo Gold 8,5% Koketid 2min
25gram Centennial 10% Koketid 2min
25gram Simcoe 13% Koketid 2min
Gravity 1,067
Final Gravity 1,012 SG
Gjæres i 2 uker
OG på gjæringsfatet fikk jeg til 1,061
Og Gravty i kveld ligger på 1,008
Så spørsmålet mitt er da!
Julebordet mitt er på lørdag 13 Desember. Tror dere det er gjennomførbart å la vørter stå til fredag til gjæring. (Med tanke på lav gravity nå vil jeg tro den er stabilisert seg til da) Sette den til kjøling så den er 4-6 grader fredags kveld. Tvangskarbonere den på Cornelius fat fredags kveld med litt gelatin så den blir klarere, for de finere fruer.
Og da servere den lørdags kveld?
Eller er dette en generell dum ide?
Mesken smaker for øvrig veldig godt i dag.
Krise i julebordstider her. Julebordet er flyttet en uke frem!
Satte min aller første All-Grain tirsdag 02 desember.
Er ingen ekspert på dette med brygging (ennå). Men bruker mye av tiden på forum å leser. For dette med ølbrygging har virkelig interessert meg.
Det jeg har laget er en IPA Simcoe Centenial og Amarillo.
En oppskrift jeg fikk der jeg kjøpte bryggeutstyret. Og den lyder som følger
Malt
6kg Pilsner (weymann) (3,3EBC)
0,5kg Carared (39,4 EBC)
0,3kg Wheat mail, pale (weuermann) (3,9EBC)
Mesk
20 L vann 65 Grader 80 min
sparge med vann på 75 grader
Legg til vann for å oppnå 28L kokeveske
Pre-boil gravity 1,057 SG
Koke Ingredienser
30gram Simcoe 13% Koketid 60min
25gram Amarillo Gold 8,5% Koketid 15min
25gram Centennial 10% Koketid 15min
25gram Simcoe 13% Koketid 15min
25gram Amarillo Gold 8,5% Koketid 2min
25gram Centennial 10% Koketid 2min
25gram Simcoe 13% Koketid 2min
Gravity 1,067
Final Gravity 1,012 SG
Gjæres i 2 uker
OG på gjæringsfatet fikk jeg til 1,061
Og Gravty i kveld ligger på 1,008
Så spørsmålet mitt er da!
Julebordet mitt er på lørdag 13 Desember. Tror dere det er gjennomførbart å la vørter stå til fredag til gjæring. (Med tanke på lav gravity nå vil jeg tro den er stabilisert seg til da) Sette den til kjøling så den er 4-6 grader fredags kveld. Tvangskarbonere den på Cornelius fat fredags kveld med litt gelatin så den blir klarere, for de finere fruer.
Og da servere den lørdags kveld?
Eller er dette en generell dum ide?
Mesken smaker for øvrig veldig godt i dag.