Stoppe gjæring tidlig, tvangs karbonere på Cornelius fat

Hei

Krise i julebordstider her. Julebordet er flyttet en uke frem!
Satte min aller første All-Grain tirsdag 02 desember.
Er ingen ekspert på dette med brygging (ennå). Men bruker mye av tiden på forum å leser. For dette med ølbrygging har virkelig interessert meg.
Det jeg har laget er en IPA Simcoe Centenial og Amarillo.
En oppskrift jeg fikk der jeg kjøpte bryggeutstyret. Og den lyder som følger

Malt
6kg Pilsner (weymann) (3,3EBC)
0,5kg Carared (39,4 EBC)
0,3kg Wheat mail, pale (weuermann) (3,9EBC)

Mesk
20 L vann 65 Grader 80 min
sparge med vann på 75 grader
Legg til vann for å oppnå 28L kokeveske
Pre-boil gravity 1,057 SG

Koke Ingredienser
30gram Simcoe 13% Koketid 60min
25gram Amarillo Gold 8,5% Koketid 15min
25gram Centennial 10% Koketid 15min
25gram Simcoe 13% Koketid 15min
25gram Amarillo Gold 8,5% Koketid 2min
25gram Centennial 10% Koketid 2min
25gram Simcoe 13% Koketid 2min

Gravity 1,067
Final Gravity 1,012 SG
Gjæres i 2 uker

OG på gjæringsfatet fikk jeg til 1,061
Og Gravty i kveld ligger på 1,008

Så spørsmålet mitt er da!

Julebordet mitt er på lørdag 13 Desember. Tror dere det er gjennomførbart å la vørter stå til fredag til gjæring. (Med tanke på lav gravity nå vil jeg tro den er stabilisert seg til da) Sette den til kjøling så den er 4-6 grader fredags kveld. Tvangskarbonere den på Cornelius fat fredags kveld med litt gelatin så den blir klarere, for de finere fruer.
Og da servere den lørdags kveld?

Eller er dette en generell dum ide?
Mesken smaker for øvrig veldig godt i dag.
 
Det skal kunne gå. Men da må du sette godt overtrykk for å få karbonert på den kortet tiden. Kanskje også riste inn co2.
 
Ja det er det som er planen. Har sett på den allvitende youtube at om jeg legger til 30 psi/13kg trykk og rister inn så skal den vistnok klare å karbonere. Så hvis jeg da lar den stå 15-20 timer må den vel få roet seg åreit ned sant?

Hadde vært så utrulig kult om jeg hadde med hjemmebrygg på julebord :D
 
Kan være greit å sette opp tempen nå så gjæren får litt ekstra hjelp over målstreken. Jeg ville satt den på 24 grader i 24 timer fra nå og så satt den på fat. Det høres jo ut som den er fin og ferdig.

PS: Det heter ikke vørter lenger når gjæren har begynt å produsere alkohol. Da kaller vi det "øl". :)
 
Da kan jeg meddele at ølet ble godt tatt imot på julebordet. Nesten alle 18-19 literne gikk med.
Så takk for alle innspill.
 
  • Like
Reaksjoner: JoW
Tilbake
Topp