Stout ala Guinness

syver

 
Har prøvd meg på en allgrain stout et par tre ganger nå. Synes det blir litt for mye sjokoladesmak, litt søtt. Hve kan forandres for å komme så nærme Guinness som mulig?
Dette er den siste oppskriften:

4.00 kg Pale Malt (2 Row) UK (4.9 EBC)
1.50 kg Barley, Flaked (3.3 EBC)
800.0 g Black Barley (Stout) (985.0 EBC)
77.5 g Goldings, East Kent [5.0%] - First Wort
1 pkgs Irish Ale (Wyeast Labs #1084)

Syver
 
Jeg har brukt følgende til min Guinness-klone, synes den blir veldig bra. Karbonerer på flaske med 5gr sukker/liter så den blir ikke helt lik Guinness.

Mesketemp - 67C i 60 min, Skylletemp - 78C i ca. 30 min - 25 liter

Maris Otter Pale Malt 5 EBC - 4000 gr
Roasted Barley 1100 EBC - 300 gr
Crystal Malt 120 EBC - 400 gr
Black Malt 1000 EBC - 200 gr

Koketid 90 min

HUMLE
Target 10,5% - 30 gr - 90 min
East Kent Goldings 4% - 15 gr - 90 min
1 ts Irish Moss - 15 min

WLP 004 Irish Ale - 20C i 14 dager
 
Fant en guiness klone på beersmith. Legger ved oppskriften her i tilfellet det kan være interessant.

Guinness Clone
Partial Mash Recipe
Submitted By: phillyhomebrew (Shared)
Members can download and share recipes

Brewer: Joe 
Batch Size: 5.00 gal Style: Dry Stout (13A)
Boil Size: 6.48 gal Style Guide: BJCP 2008
Color: 33.7 SRM Equipment: Pot ( 8 Gal) - Mini-BIAB
Bitterness: 37.5 IBUs Boil Time: 60 min
Est OG: 1.047 (11.7° P) Mash Profile: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Est FG: 1.012 SG (3.2° P) Fermentation: Ale, Two Stage
ABV: 4.6% Taste Rating: 30.0


Ingredients Amount Name Type #
5 lbs Pale Malt (2 Row) US (2.0 SRM) Grain 1
2 lbs Barley, Flaked (1.7 SRM) Grain 2
1 lbs 4.0 oz Roasted Barley (300.0 SRM) Grain 3
8.0 oz Acid Malt (3.0 SRM) Grain 4
4.0 oz Black (Patent) Malt (500.0 SRM) Grain 5
1 lbs Extra Light Dry Extract (3.0 SRM) Grain 6
2.0 oz Goldings, East Kent [5.0%] - Boil 60 min Hops 7
 
Oppskriften på Guinness er ganske enkel.

OG: 1039
IBU: 40-45
Alk.: 4,2 %

65 % pale malt
25 % byggflak
10 % roasted barley
Én enkelt humletilsetning (f.eks. på 60 min.) Det brukes en balndind av Goldings og Northdown, muligens andre også, men det er ikks så farlig. Goldings er bra.
Wyeast 1084/White Labs WLP004

Mesk for god utgjæring. Server med beergas eller med et litt lavt CO2-innhold gjennom en sparkler/stoutkran.
 
Her er min favoritt, jeg har fått FG1008 som jeg synes er passe.

8be928559ee5295ab098fc0a1e403a05.jpg
 
Eg prøvde meg på ein Guinness klone basert på oppskrifta til bladet BYO, men gjekk på ein mindre smell då eg i farten heiv 1kg roasted malt opp i gryta, det skulle berre vere halvparten. Heiv på meir pale malt for å utlikne og enda med 14% roasted

5kg pale malt
1 kg barley flaked
1 kg roasted barley
40g aurora på 60 minutt
Kokte i 90 minutt
24 liter kokevolum.
2 pakkar safale 04

Brygget gjæra ut på 3(!) dagar. Fin smak, så eg flaska det.

Kosar meg med Guinnessen min no - brentsmaken er på ingen måte overdøvande, men kanskje litt voldsom likevel. Ølet er uansett godt drikkandes, og eg er imponert over kor fort det gjekk.
Eg har absolutt lyst til å brygge denne ein gong til. Men saknar det kvite skummet til Guinness, men då må vi til med nitrogen skriver BYO, det er over mitt nivå :)
 
Gahr skrev:
Oppskriften på Guinness er ganske enkel.

OG: 1039
IBU: 40-45
Alk.: 4,2 %

65 % pale malt
25 % byggflak
10 % roasted barley
Én enkelt humletilsetning (f.eks. på 60 min.) Det brukes en balndind av Goldings og Northdown, muligens andre også, men det er ikks så farlig. Goldings er bra.
Wyeast 1084/White Labs WLP004

Mesk for god utgjæring. Server med beergas eller med et litt lavt CO₂-innhold gjennom en sparkler/stoutkran.

+1

Brukte denne oppskrifta. Meska på 64, gjæret ned til 1008 med WLP004.Mangler stoutkran, så det må handles.
 
Gahr skrev:
Oppskriften på Guinness er ganske enkel.

IBU: 40-45
Jeg er nok delvis enig, men skal IBU være såpass høy?
Jeg bruker ca. 20 når jeg brygger dry stout. Ellers synes jeg den blir litt bitt når den er såpass "tørr" for å bruke vinkjennerutrykket :) (som jeg forøvrig ikke vet noe om.... vin altså)
 
Guinness er i alle fall oppgitt til å ligge rundt det, men smak og behag osv.
 
Tenkte å prøve meg på en stout i samme gate i morra. Brygger BIAB

3,5 kg pale malt

1,3 kg flaket bygg

500g roasted barley

Helt på jordet, eller vil denne bli brukbar?

Skal gjære med WLP013 London ale

Hvilket temperatur er best å meske på her tro?
 
Ole Bråten skrev:
Tenkte å prøve meg på en stout i samme gate i morra. Brygger BIAB

3,5 kg pale malt

1,3 kg flaket bygg

500g roasted barley

Helt på jordet, eller vil denne bli brukbar?

Skal gjære med WLP013 London ale

Hvilket temperatur er best å meske på her tro?
Har black malt også, noen vits å bruke det i brygget?
 
Ole Bråten skrev:
Ole Bråten skrev:
Tenkte å prøve meg på en stout i samme gate i morra. Brygger BIAB

3,5 kg pale malt

1,3 kg flaket bygg

500g roasted barley

Helt på jordet, eller vil denne bli brukbar?

Skal gjære med WLP013 London ale

Hvilket temperatur er best å meske på her tro?
Har black malt også, noen vits å bruke det i brygget?

Dropp svartmalten, du får meir enn nok rista smak av ristabygget.
 
Nei, byggflak = byggflak. Havre er no anna.

Edit: for treig, igjen.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
 
Med den oppskriften din skulle det ikke bli for søtt i allfall - slik jeg ser det. Da må det være mesketemp eller utgjæring som gjør det?

Jeg bruker svartmalt. Men ikke mye.
Mine drystout er veldig vare for karbonering. For mye kullsyre gir en syresnert som er for kvass.
 
Tilbake
Topp