Stout med smak av sjokolade og appelsin?

Hei

Leker med tanken på å brygge en stout med smak av sjokolade og appelsin. Er det noen som har prøvd noe liknende?

Finner lite informasjon om bruk av appelsin i stout. Er det gode grunner til det?
 
Uhm, chocolate orange stout til påske
Høres digg ut
Hva med en god andel sjokkolademalt, appelsinskal og kanskje cacaonibs


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Appelsinskall kan gå. Appelsinjuice tror jeg ikke har noe særlig for seg... Når det gjelder sjokolade er det en utfordring at det er ganske fett...
 
Etter litt mer leting har jeg kommet over noen tips og en oppskrift til inspirasjon her på home brew talk. http://www.homebrewtalk.com/f12/chocolate-orange-porter-stout-recipe-140403/


Homebrewing.com deler blant annet oppskrift på en Chocolate Orange Porter som angivelig skal være vellykket http://www.homebrewing.com/articles/chocolate-orange-porter.php
Utover det anbefales det å ta utgangspunkt i Jamils Chocolate Hazel Porter fra boken Brewing Classic Styles - trekke fra hassel og legge til appelsinskall.
 
vegarpl skrev:
For læringens skyld, hvorfor ristede fremfor rå? Kun smak dere tenker? Blir muligens veldig bittert?

Har aldri smakt rå, bare ristede, men ser for meg at man får mer sjokoladearoma ut av ristede bønner. De rå bønne er ment som helsekost og ikke til å smaksette noe så vidt jeg har forstått.
 
Planlegger en Chocolate Orange Porter. Tar utgangspunkt i en vanlig porter og pimper opp med appelsin og Coco nibs, men er svært usikker på mengde her.
Appelsinskall (søt eller bitter type?) tenkte jeg å peise oppi ti minutter etter kokeslutt. Men hvor mye pr. liter? Selvsagt smak og behag, men hvor mye er et streit anslag?
Og hva med kakoen? Hvor mye og når?
 
Hei!

Her er loggen fra da jeg laget chocolate orange porter: http://lhaagtun.beer/62/

Den ble god i mine øyne. Litt mye bitterhet fra appelsuner i starten, men det tonet seg fint ned ved lagring.

Jeg raspet ferske appelsiner og kjøpte organisk kakaopulver fra iherb.com
 
Tilsatte rå kakaobønner i RIS, og det ble riiimelig bittert :) Så anbefaler å kjøpe dem ferdig ristet eller gjøre det selv:)
 
Tilbake
Topp