Har for første gang fatet 2 stouter, kaffestout og en røkt stout. Ble karbonert med Co2 på 1,7 bar i 6 dager, romtemp ca. 21c.
De første dagene hadde jeg perfekt med skum og var fornøyd med mengden co2 i ølet. På bare dager har det utviklet seg til at jeg tapper omtrent rent skum og ølet er nærmest flatt. Kaffestouten har også mistet mye av kaffeessensen.
Lest litt fram og tilbake på forumer uten å bli klok da det er mye uenighet. I det minste er jeg ikke alene om å ha dette problemet med stout på fat.
Hva kan årsaken være? Serveringstrykk? Karbonert på for høyt trykk? romtemp? Noen som har peiling på dette? Aldri hatt lignende problem med andre øltyper på det samme utstyret.
De første dagene hadde jeg perfekt med skum og var fornøyd med mengden co2 i ølet. På bare dager har det utviklet seg til at jeg tapper omtrent rent skum og ølet er nærmest flatt. Kaffestouten har også mistet mye av kaffeessensen.
Lest litt fram og tilbake på forumer uten å bli klok da det er mye uenighet. I det minste er jeg ikke alene om å ha dette problemet med stout på fat.
Hva kan årsaken være? Serveringstrykk? Karbonert på for høyt trykk? romtemp? Noen som har peiling på dette? Aldri hatt lignende problem med andre øltyper på det samme utstyret.
Sist redigert: