Hei igjen, har egentlig bare to kanskje litt teite spørsmål. Men here we go!
1) sukkerlake
Første brygget jeg lagde prøvde jeg meg på en sukkerlake, var lyst øl så brukte ca 6g x pr liter.
Før tapping på flasker stakk jeg øllet over til et nytt kar som sukkerlaka lagg i og rørte litt rundt forsiktig
Men syns karboneringa var veldig ujevn på de fleste av flaskene. Så de siste brygga jeg har bare brukt karbonerings drops. Men i lengda kan kanskje det bli litt dyrt eller kanskje jeg bare er kjerrig. Uansett, er det slik man gjør det evt, koker opp noen par dl veier opp sukkere til det løser seg la det kjøle seg ned til romtemp ca og stikker øllet over i et nytt kar, Kan være at jeg er bare utrolig blond, Når jeg tenker meg om burde jeg også kanskje invistere i en digital vekt og ikke bruke den gammle greia jeg har på kjøkkenbenken til pynt.
2)
Humle til IPA kit
Har prøvd noen forskjellige øl kit's nå og syns det er sånn delvis midt på treet. Men det koster så å si lite og er veldig lite arbeid. Uansett, så kjøpte jeg meg en "Coopers IPA" som skulle være bra med humle aroma. Vel, enten har jeg mista alle mine smaksanser og luktesanser for jeg kan ikke engang forestille meg at dette skulle være en IPA
Så sist jeg prøvde meg på et IPA kit kjøpte jeg med meg en pakke (50g) med en humle jeg aldri hadde testet før for gøy. Lagde meg en "humle te" og blanda det godt oppi, men syns det ble rimelig tampt alikavell, syns det er morro med en IPA gir et lite kick.
Så jeg har snakket litt rundt på forskjellige forumer og de fleste vil ambefale "Casscade"
Noen av dere som har noen mening om denne humlen eller har kanskje et anna alternativ.
Mine favoritter av IPA er vel: Kinn's Vestkyst & Humlehaud Nøgnø Ø IPA og Rena's IPA
Har egentlig ikke så ekstremt mye peiling på forskjeliige humle typer så gjerne forklar som om jeg startet å brygge igår.
haha!
Tusen takk for svar
mvh Stian
1) sukkerlake
Første brygget jeg lagde prøvde jeg meg på en sukkerlake, var lyst øl så brukte ca 6g x pr liter.
Før tapping på flasker stakk jeg øllet over til et nytt kar som sukkerlaka lagg i og rørte litt rundt forsiktig
Men syns karboneringa var veldig ujevn på de fleste av flaskene. Så de siste brygga jeg har bare brukt karbonerings drops. Men i lengda kan kanskje det bli litt dyrt eller kanskje jeg bare er kjerrig. Uansett, er det slik man gjør det evt, koker opp noen par dl veier opp sukkere til det løser seg la det kjøle seg ned til romtemp ca og stikker øllet over i et nytt kar, Kan være at jeg er bare utrolig blond, Når jeg tenker meg om burde jeg også kanskje invistere i en digital vekt og ikke bruke den gammle greia jeg har på kjøkkenbenken til pynt.
2)
Humle til IPA kit
Har prøvd noen forskjellige øl kit's nå og syns det er sånn delvis midt på treet. Men det koster så å si lite og er veldig lite arbeid. Uansett, så kjøpte jeg meg en "Coopers IPA" som skulle være bra med humle aroma. Vel, enten har jeg mista alle mine smaksanser og luktesanser for jeg kan ikke engang forestille meg at dette skulle være en IPA
Så sist jeg prøvde meg på et IPA kit kjøpte jeg med meg en pakke (50g) med en humle jeg aldri hadde testet før for gøy. Lagde meg en "humle te" og blanda det godt oppi, men syns det ble rimelig tampt alikavell, syns det er morro med en IPA gir et lite kick.
Så jeg har snakket litt rundt på forskjellige forumer og de fleste vil ambefale "Casscade"
Noen av dere som har noen mening om denne humlen eller har kanskje et anna alternativ.
Mine favoritter av IPA er vel: Kinn's Vestkyst & Humlehaud Nøgnø Ø IPA og Rena's IPA
Har egentlig ikke så ekstremt mye peiling på forskjeliige humle typer så gjerne forklar som om jeg startet å brygge igår.
haha!
Tusen takk for svar
mvh Stian
Sist redigert: