Nå tror jeg julebrygget røk
I går kveld tappet jeg et brygg til flasker. Målte FG(litt høy), smakte på(nydelig). Problemet er at jeg mistenker sukkerlaken for ikke å ha blandet seg skikkelig med vørteren. Da jeg smakte litt fra de siste restene av vørteren smakte det veldig søtt, rett og slett sukkersøtt! Dette er mitt tiende brygg og jeg har benyttet samme metode(koke sukker og vann og tilsette til omstikkingskar før omstikking) som alle de forrige bryggene, men der har karboneringen gått knirkefritt. Har noen opplevd tilsvarende? hva kan jeg ha gjort galt? Bør jeg forvente at 2/3 av flaskene blir helt flate, mens resten eksploderer?
I går kveld tappet jeg et brygg til flasker. Målte FG(litt høy), smakte på(nydelig). Problemet er at jeg mistenker sukkerlaken for ikke å ha blandet seg skikkelig med vørteren. Da jeg smakte litt fra de siste restene av vørteren smakte det veldig søtt, rett og slett sukkersøtt! Dette er mitt tiende brygg og jeg har benyttet samme metode(koke sukker og vann og tilsette til omstikkingskar før omstikking) som alle de forrige bryggene, men der har karboneringen gått knirkefritt. Har noen opplevd tilsvarende? hva kan jeg ha gjort galt? Bør jeg forvente at 2/3 av flaskene blir helt flate, mens resten eksploderer?