Har brygget BIAB, litt forskjellige typer: Amber, IPA og Black IPA et par ganger, og de har i det siste alle litt sur smak. Nå har det seg sånn at jeg har prøvd ut noen metoder.
- leste et sted at man burde få inn så mye oksygen i øllet ved overføring fra gjærkar til sukker-ølkar (nytt kar med sukkerblanding) før flasking. Lurer på om det var for å få mest mulig aktivitet i flaskene og blandet sukkeret godt inn i øllet. Så jeg tok hevertslangen og viftet øllet rundt ned i sukker-ølkaret. Prøvd dette 2-3 ganger i det siste.
- skylle med opp til 78g varmt vann ved meskeslutt. Kanskje det ble litt varmere?
- har gjenbrukt gjær ved hjelp av gjærvasking. Burton Ale. Kan ha blitt utsatt for bakterier?
Tidligere har jeg ikke hatt øl med så syrlig smak, den er litt dominerende. Er på mitt 11. brygg, og hadde ikke dette problemet tidligere.
Kan disse metodene har forårsaket sur smak? Jeg har lest litt i ØL brygging - fra hånd til munn, og de sier at man ikke skal ha oksygen i øllet etter gjæring er startet.
Men om sur smak står det også: "Du har fått melkesyrebakterier i øllet", men dette kan jeg ikke tenke meg har skjedd.
Noen teorier eller tanker om dette?
- leste et sted at man burde få inn så mye oksygen i øllet ved overføring fra gjærkar til sukker-ølkar (nytt kar med sukkerblanding) før flasking. Lurer på om det var for å få mest mulig aktivitet i flaskene og blandet sukkeret godt inn i øllet. Så jeg tok hevertslangen og viftet øllet rundt ned i sukker-ølkaret. Prøvd dette 2-3 ganger i det siste.
- skylle med opp til 78g varmt vann ved meskeslutt. Kanskje det ble litt varmere?
- har gjenbrukt gjær ved hjelp av gjærvasking. Burton Ale. Kan ha blitt utsatt for bakterier?
Tidligere har jeg ikke hatt øl med så syrlig smak, den er litt dominerende. Er på mitt 11. brygg, og hadde ikke dette problemet tidligere.
Kan disse metodene har forårsaket sur smak? Jeg har lest litt i ØL brygging - fra hånd til munn, og de sier at man ikke skal ha oksygen i øllet etter gjæring er startet.
Men om sur smak står det også: "Du har fått melkesyrebakterier i øllet", men dette kan jeg ikke tenke meg har skjedd.
Noen teorier eller tanker om dette?