Surdeig

holder på å lage en vanlig surdeig med økologisk hvetemel.

Lurer på om jeg kan bruke den som en typisk berliner Weisse gjær?

Tenker
50/50 hvete/pilsner OG 1.030
60min 66grader messing
10mun 78 utmesk.
Kun oppkok, forså tilføye surdeig (et par dl slur på 20liter)

Det er vel slik at jeg kan la det jobbe et par dager, ta pH og tilføye litt humle
For å stoppe Lacto, forså la det gjære videre til jeg er fornøyd?

Høres dette ut som en OK plan ? Tar gjerne imot innspill.
 
Mener ikke å Hijacke tråden din, men jeg har en surdeig starter av økologisk emmermel. Kan man bruke dette til øl? :rolleyes:
Hadde vært morro å prøvd :D
 
Det kan du :) f.eks 50/50 pilsnermalt / hvete, mesk normalt, ta et oppkok og kjøl til rom temp. Pitch et par dl surdeig og vent i spenning i 4-6 uker
 
Topp