Surøl med bringebær ++

Du finner en kjapp oversikt over enkel syrning av øl her:

LItt mer omfattende oversikt her:

Det som ikke er med i disse to artiklene, men som har kommet senere er Lallemand Philly Sour, en gjærtype som syrner ølet i tillegg til å gjære det ut. Fin start for den som vil lage sitt første surøl.

På samme nettsted, og andre steder finner du oppskrifter på surøl i alle varianter.
 
Noe som jeg sliter med å finne, er mengde bær/frukt man pleier å bruke i fruktøl. Noen som har noen anbefalinger/pekepinn?
 
Brygget en 25l batch med Philly Sour og tilsatte 1kg konsentrert bringebærpurè i gjæringskaret på slutten av gjæringstiden.
Øllet ble rødt og syrlig, men kunne hatt mer smak og aroma fra bringebær, ville doblet mengden til neste gang.
 
Hei!
Jeg er i utgangspunktet ikke noe fan av surøl, men når jeg får f.eks en Bianca Raspberry Peach Marshmallow Lassi Gose fra Omnipollo, så jogger smaksløkene i vann :)
Har aldri brygget surøl før, men har ca 140 brygg bak meg. Trenger tips til oppskrift, og andre kjekke ting som er greit å vite om ved brygging av surøl
Kan anbefale denne tråden både for framgangsmåte og hvor mye av forskjellige tilsetninger.

 
Brygget en 25l batch med Philly Sour og tilsatte 1kg konsentrert bringebærpurè i gjæringskaret på slutten av gjæringstiden.
Øllet ble rødt og syrlig, men kunne hatt mer smak og aroma fra bringebær, ville doblet mengden til neste gang.
Har du oppskrift og fremgangsmåte på dette? Er rimelig ny innen hjemmebrygging, og har veldig lyst til å prøve og brygge surøl med bringebær :)
 
Har du oppskrift og fremgangsmåte på dette? Er rimelig ny innen hjemmebrygging, og har veldig lyst til å prøve og brygge surøl med bringebær :)
Mye info om Philly Sour gjæren og en oppskrift på et øl med Bringebær kommer littt uti filmsnutten:

 
Noe som jeg sliter med å finne, er mengde bær/frukt man pleier å bruke i fruktøl. Noen som har noen anbefalinger/pekepinn?
God gammaldags slang i nabolaget :D Nå er det mange som ikke greier plukke reint i egen hage så sjekk litt rundt. Har sjøl plukka hos folk (på forespørsel altså) til jeg så mann med ljåen
 
Noen som har prøvd å ettersyrne øl som er ferdig gjæret? Jeg har tappet på fat en slags Gose som endte på PH 3,6. Tror jeg hadde det litt kaldt i syrningsprosessen (25-30 grader) sånn at jeg ikke fikk det lavere etter 2 dager. Kunne ønske at den var nærmere 3 i pH.
Kan jeg ha oppi melkesyrebakterier I fatet og sette den varmt? , eller må jeg ha litt mat oppi til bakteriene i form av sukker?

Note: jeg mesket på lav temp, så mye gjærbart sukker.Dette fordi jeg ønsket en tørr øl. Kan dette innvirke på syrningen?
 
Sist redigert:
Ja melkesyre-bakterier ja. Men er det nok mat for de igjen?
Det er nok sukker ja, men hvordan vil du avslutte syrningen? Jeg ville vært skeptisk til å tilsette bakterier på fatet. Du kan jo vurdere å tilsette syre, det skal ikke mye til å senke pH fra 3,6 til 3.
 
Tilbake
Topp