Kold Brygg
Moderator
Er det noen som har laget en Svart New England IPA?
Driver og funderer på en slik oppskrift. Har base på Hazy IPA som er jeg tålig fornøyd med. Her har jeg et noenlunde klart bilde av hva jeg kan forvente:
Teoretisk IBU 40.
Ingen ekstrem humlebombe, men frisk og fin.
Kan denne gjøres svart?
Flaket hvete har vel ingen betydning slik at jeg like greit kan bruke vanlig hvete.
Litt karamell kan være greit, men en litt mørkere variant ca 100?
Carafa S3 for å få farge, og litt røstet preg uten å ta det helt til stout. Litt sjokolade for å runde av? Eller kun Carafa
Noe sånn som dette?
IBU bør vel jekkes opp et par hakk og bikke 50, litt avhengig av OG. Jeg har 100g Pacific Gem som jeg ikke helt hva jeg skal bruke til, kan denne være et alternativ i tørrhumling? Utfra søk ser det ut som du @loebrygg har litt erfaring med denne. Skal jeg blande inn en 3. variant for å friske litt opp? Har også 100g Comet uten å ha en plan på denne.
Eller er dette en dårlig ide?
Driver og funderer på en slik oppskrift. Har base på Hazy IPA som er jeg tålig fornøyd med. Her har jeg et noenlunde klart bilde av hva jeg kan forvente:
Teoretisk IBU 40.
Ingen ekstrem humlebombe, men frisk og fin.
Kan denne gjøres svart?
Flaket hvete har vel ingen betydning slik at jeg like greit kan bruke vanlig hvete.
Litt karamell kan være greit, men en litt mørkere variant ca 100?
Carafa S3 for å få farge, og litt røstet preg uten å ta det helt til stout. Litt sjokolade for å runde av? Eller kun Carafa
Noe sånn som dette?
IBU bør vel jekkes opp et par hakk og bikke 50, litt avhengig av OG. Jeg har 100g Pacific Gem som jeg ikke helt hva jeg skal bruke til, kan denne være et alternativ i tørrhumling? Utfra søk ser det ut som du @loebrygg har litt erfaring med denne. Skal jeg blande inn en 3. variant for å friske litt opp? Har også 100g Comet uten å ha en plan på denne.
Eller er dette en dårlig ide?