JonP
Norbrygg-medlem
...eller er det jeg som ikke drikker fort nok?
Saken er den at jeg i april brygget et relativt lett øl - OG på ca 1.050 og kun Pale malt.
Tappet det på corneliusfat og hadde et rimelig godt og friskt øl gjennom sommeren.
Men den siste måneden, så har det skjedd noe som jeg synes er en smule rart. Øllet blir bare tammere og tammere på smak og fargen er blitt bare tynnere og tynnere. Nå smaker det bare bittelitt mer en kullsyret vann og fargen er omtrent den man får i doskålen godt utpå en kveld. Jeg er rimelig sikker på at jeg ikke har gått i søvne og tynnet det med vann.
Lurer da litt på hva som kan ha skjedd.
Det eneste rare som skjedde i løpet av produksjonen, var at godt ute i gjæringen (en god uke og WLP-001) kom en skikkelig stormgjæring. Tanken min da var at det var blitt forurenset, men det som kom ut fra 'prøvekranen' på dunken smakte ikke noen galt. Øllet har ikke smakt noe galt senere heller. I alle fall ikke nå i og med at det egentlig ikke smaker noe i det hele tatt.
Noen teorier?
Saken er den at jeg i april brygget et relativt lett øl - OG på ca 1.050 og kun Pale malt.
Tappet det på corneliusfat og hadde et rimelig godt og friskt øl gjennom sommeren.
Men den siste måneden, så har det skjedd noe som jeg synes er en smule rart. Øllet blir bare tammere og tammere på smak og fargen er blitt bare tynnere og tynnere. Nå smaker det bare bittelitt mer en kullsyret vann og fargen er omtrent den man får i doskålen godt utpå en kveld. Jeg er rimelig sikker på at jeg ikke har gått i søvne og tynnet det med vann.
Lurer da litt på hva som kan ha skjedd.
Det eneste rare som skjedde i løpet av produksjonen, var at godt ute i gjæringen (en god uke og WLP-001) kom en skikkelig stormgjæring. Tanken min da var at det var blitt forurenset, men det som kom ut fra 'prøvekranen' på dunken smakte ikke noen galt. Øllet har ikke smakt noe galt senere heller. I alle fall ikke nå i og med at det egentlig ikke smaker noe i det hele tatt.
Noen teorier?