JimEero
Norbrygg-medlem
Heisann!
Jeg har gående en hveteøl batch, den går for andre dagen nå og putrer som bare det. Jeg skummet av i går, inneholdt vel mest proteiner og humle (i følge moderne hjemmebrygging). Jeg bruker wyeast 3056 - Bavarian Wheat Blend er det noen som kan bekrefte om dette er et overgjær...Da kan en vel skumme av på andre dagen for å lagre gjær i skummet... Og hvor lenge gjæren kan ligge i kjøleskap før bruk igjen, ved gjenbruk?
Tenkte nemlig å brygge et mørkt øl neste så da må denne gjæren bli liggende en stund. Kan gjæren fryses ned (gå i dvale), noen som har testet det?
Takker for alle svar
Jeg har gående en hveteøl batch, den går for andre dagen nå og putrer som bare det. Jeg skummet av i går, inneholdt vel mest proteiner og humle (i følge moderne hjemmebrygging). Jeg bruker wyeast 3056 - Bavarian Wheat Blend er det noen som kan bekrefte om dette er et overgjær...Da kan en vel skumme av på andre dagen for å lagre gjær i skummet... Og hvor lenge gjæren kan ligge i kjøleskap før bruk igjen, ved gjenbruk?
Tenkte nemlig å brygge et mørkt øl neste så da må denne gjæren bli liggende en stund. Kan gjæren fryses ned (gå i dvale), noen som har testet det?
Takker for alle svar