Hadde kjempefest i helgen, over 80 gjester og 5 corneliusfat + 7 kasser ekstraktbrygg
Har kjølt ned fatene ute til 0-5grader, skrudd opp trykket til ca. 35 og ristet inn kullsyre. Deretter har jeg senket trykket til 1, og satt dem kjølig på ca. 10-12 grader. Ett fat hadde jeg nok satt veldig høyt trykk på, så det gav uendelig mye skum og nesten ikke væske.
MEN, de andre fatene skummet også alt for mye. Jeg bruker Petit's lange tynne tappeslange, og trykk på 0.5-1.0. Det tar votter og vinter å tappe, og det er fremdeles veldig mye skum. Mengden skum kontra kullsyren i selve ølet står ikke helt i samsvar. Skulle gjerne hatt mindre skum og gjerne "litt" mer bobler i selve ølet. Må også legge til at 2 av fatene ikke fikk stå mer enn 2 dager før servering.
Hva gjør jeg feil, hva kan jeg gjøre for å forbedre dette?
Ray
Har kjølt ned fatene ute til 0-5grader, skrudd opp trykket til ca. 35 og ristet inn kullsyre. Deretter har jeg senket trykket til 1, og satt dem kjølig på ca. 10-12 grader. Ett fat hadde jeg nok satt veldig høyt trykk på, så det gav uendelig mye skum og nesten ikke væske.
MEN, de andre fatene skummet også alt for mye. Jeg bruker Petit's lange tynne tappeslange, og trykk på 0.5-1.0. Det tar votter og vinter å tappe, og det er fremdeles veldig mye skum. Mengden skum kontra kullsyren i selve ølet står ikke helt i samsvar. Skulle gjerne hatt mindre skum og gjerne "litt" mer bobler i selve ølet. Må også legge til at 2 av fatene ikke fikk stå mer enn 2 dager før servering.
Hva gjør jeg feil, hva kan jeg gjøre for å forbedre dette?
Ray