Heisann!
I morgen skal jeg tappe mitt første brygg på fat, en Hup Fu IPA. Er i gang med cold crashing nå, men har et par spørsmål ettersom jeg er ny på fatfronten...
Har sett på ymse forum og youtubevideoer der de rugger på fatet under karbonering. Jeg skal ha brygget på to fat, og har forstått at om man rugger ca 15 min med CO2 tilkoplet så slipper man trykksetting over tid (type en uke). Er dette riktig?
Spørsmål to blir da hva slags trykk jeg skal bruke?
Til slutt tenke jeg prøve med gelatin for å klarne ølet. Gjør jeg noe feil om jeg har oppi gelatinblanding før jeg trykksetter og "rugger" på fatene? Kan jeg evt tilsette gelatinblandingen etter jeg er ferdig med karboneringen, for så å trykksette opp til ca 1-1.5 bar, som jeg regner med er ca serveringstrykk?
Takk for svar!
I morgen skal jeg tappe mitt første brygg på fat, en Hup Fu IPA. Er i gang med cold crashing nå, men har et par spørsmål ettersom jeg er ny på fatfronten...
Har sett på ymse forum og youtubevideoer der de rugger på fatet under karbonering. Jeg skal ha brygget på to fat, og har forstått at om man rugger ca 15 min med CO2 tilkoplet så slipper man trykksetting over tid (type en uke). Er dette riktig?
Spørsmål to blir da hva slags trykk jeg skal bruke?
Til slutt tenke jeg prøve med gelatin for å klarne ølet. Gjør jeg noe feil om jeg har oppi gelatinblanding før jeg trykksetter og "rugger" på fatene? Kan jeg evt tilsette gelatinblandingen etter jeg er ferdig med karboneringen, for så å trykksette opp til ca 1-1.5 bar, som jeg regner med er ca serveringstrykk?
Takk for svar!