Jeg er veldig usikker på denne prosessen.
Har et helt nytt 19l corneliusfat med kobling, slanger og C02 flaske. Kjøpt på bryggselv:
http://www.bryggselv.no/products/co2-flaske-og-cornelius-fat-komplett
Under har jeg nevnt punktene jeg lurer på:
- Hvordan gjør dere det med vasking/sterilisering av fatet før tapping?
Er det godt nok å tilsette varmt og sterilt starsan vann, riste og vende litt på fatet og la det stå en stund, for deretter å tappe vesken ut og gjennom systemet?
- Jeg tenkte å tilsette kullsyre med Co2, ikke naturlig. Er det noen tabeller som sier hvilket trykk man skal sette ølet på ved ønsket mengde kullsyre?
Jeg har laget en Kölsch, så tenkte derfor noe som tilsvarer 7g sukker pr. liter øl.
- Når og hvor lenge i prosessen skal de ulike trykkene på fatet være? Har forstått det slik at man setter litt lavere trykk på ølet det første døgnet, for deretter å øke det til et mer riktig trykk?
- Jeg har også forstått det slik at man aldri bør fylle fatet helt opp (19l), hvor mye bør man da egentlig fylle?
Ellers tar jeg gjerne imot mer info rundt denne prosessen, men dette var de "groveste" punktene jeg er usikker på. Regner med at mye av det andre kommer frem av seg selv i diskusjonen.
Takker for svar på forhånd, da jeg vet at det alltid blir gode tilbakemeldinger her på forumet
Har et helt nytt 19l corneliusfat med kobling, slanger og C02 flaske. Kjøpt på bryggselv:
http://www.bryggselv.no/products/co2-flaske-og-cornelius-fat-komplett
Under har jeg nevnt punktene jeg lurer på:
- Hvordan gjør dere det med vasking/sterilisering av fatet før tapping?
Er det godt nok å tilsette varmt og sterilt starsan vann, riste og vende litt på fatet og la det stå en stund, for deretter å tappe vesken ut og gjennom systemet?
- Jeg tenkte å tilsette kullsyre med Co2, ikke naturlig. Er det noen tabeller som sier hvilket trykk man skal sette ølet på ved ønsket mengde kullsyre?
Jeg har laget en Kölsch, så tenkte derfor noe som tilsvarer 7g sukker pr. liter øl.
- Når og hvor lenge i prosessen skal de ulike trykkene på fatet være? Har forstått det slik at man setter litt lavere trykk på ølet det første døgnet, for deretter å øke det til et mer riktig trykk?
- Jeg har også forstått det slik at man aldri bør fylle fatet helt opp (19l), hvor mye bør man da egentlig fylle?
Ellers tar jeg gjerne imot mer info rundt denne prosessen, men dette var de "groveste" punktene jeg er usikker på. Regner med at mye av det andre kommer frem av seg selv i diskusjonen.
Takker for svar på forhånd, da jeg vet at det alltid blir gode tilbakemeldinger her på forumet
Sist redigert: