Hei!
Er det noen her som har erfaring med å lage humle-te for å bruke som smakstilsetning i gjæringskar/ved flasking? Har lest en del erfaringer om det her: http://www.homebrewtalk.com/f14/hop-tea-method-adding-aromatics-258701/index6.html, og lurte på om noen andre har prøvd det samme?
Har akkurat latt 20 g Centennial trekke i vann i 20 minutter, startet på 80 grader, og har latt falle til 70 i løpet av samme tidsrom. Smakte på teen og endte opp med en høvelig bitter te med god aroma, men med mye gressmak. Skal også lage en te som skal trekke på 70-60 grader og se om den blir mindre bitter.
Noen som vet hvorvidt denne gressmaken blir tydelig i ølet? Det er én liter te på 21 liter IPA.
Er det noen her som har erfaring med å lage humle-te for å bruke som smakstilsetning i gjæringskar/ved flasking? Har lest en del erfaringer om det her: http://www.homebrewtalk.com/f14/hop-tea-method-adding-aromatics-258701/index6.html, og lurte på om noen andre har prøvd det samme?
Har akkurat latt 20 g Centennial trekke i vann i 20 minutter, startet på 80 grader, og har latt falle til 70 i løpet av samme tidsrom. Smakte på teen og endte opp med en høvelig bitter te med god aroma, men med mye gressmak. Skal også lage en te som skal trekke på 70-60 grader og se om den blir mindre bitter.
Noen som vet hvorvidt denne gressmaken blir tydelig i ølet? Det er én liter te på 21 liter IPA.