Dere etablerte spyr sikkert snart av slike tråder...
Jeg lurer litt på en ting. Jeg lurer egentlig på mange ting men jeg får begrense meg til å mase om dette nå.
Føler jeg har lært veldig mye om dette etter at jeg meldte meg inn her. Men en ting står litt uklart.
Man leser i oppskrifter og kloke bøker om temp på gjæringen. Nøgne ø ( må deres navn holdes hellig) sier 22 grader i 14 dager på en blond. Osv. Jeg har skjønt at det lønner seg å starte på litt lavere først. Det har jeg gjort på de siste bryggene.
Så kommer spørsmålet. Noe skal gjære på 20 og noe på 22 og til og med noe på 25 grader. Starter dere med like lav temp på alle disse? En pale ale som det ofte står 20 grader. Får den samme starttemp som en saison det står 25 grader på?
Jeg har startet på 16 og økt en grad i døgnet på de site bryggene. Men jeg har jo ikke noe erfaringsgrunnlag til å hevde noe som helst.
Jeg lurer litt på en ting. Jeg lurer egentlig på mange ting men jeg får begrense meg til å mase om dette nå.
Føler jeg har lært veldig mye om dette etter at jeg meldte meg inn her. Men en ting står litt uklart.
Man leser i oppskrifter og kloke bøker om temp på gjæringen. Nøgne ø ( må deres navn holdes hellig) sier 22 grader i 14 dager på en blond. Osv. Jeg har skjønt at det lønner seg å starte på litt lavere først. Det har jeg gjort på de siste bryggene.
Så kommer spørsmålet. Noe skal gjære på 20 og noe på 22 og til og med noe på 25 grader. Starter dere med like lav temp på alle disse? En pale ale som det ofte står 20 grader. Får den samme starttemp som en saison det står 25 grader på?
Jeg har startet på 16 og økt en grad i døgnet på de site bryggene. Men jeg har jo ikke noe erfaringsgrunnlag til å hevde noe som helst.