Temp og safale us 05

hei, ser at denne gjæren er mye omdiskutert tidligere men fant ikke svar på akkurat det jeg lurer på. Har en apa til gjæring nå, skal etter planen flaske på søndag. Under stormgjæringa kom temp opp i 21-22 og har holdt den der siden da. Bør jeg øke temp frem til flasking (diacetylrest)? Har ikke så mange gradene å gå på opp til Max temp for denne gjæren.

Og er det sånn at fg skal ha stablisert seg før man Evt øker temp frem mot flasking ?

Christer
 
La stå. Vent til FG har stabilisert seg før du flasker.

Diacetylrest er vel uansett kun aktuelt med lagergjær.

Ang max temp og eventuelle usmaker så er det nok fint lite som skjer uansett etter at gjæringen er over. Husk på at det fortsatt er gjær i flaskene og det er jo ikke slik at ølet blir dårlig av å bli oppbevart på 25 grader noen dager.
 
Flott, akkurat det svaret jeg håpet på. Da blir det amerikanske tilstander om en to ukers tid [emoji16]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg har brukt 2 pakker Safale US-05 på en 25 L batch og den slutter ikke å gjære!?
Har stått 12 dager på 20 grader til nå og det er god trøkk i bøtta enda.
Den stormgjæret 6-7 dager og det har vært vill fest nedi bøtta. Startet på OG 1054. Har ikke turt å løfte på lokket for å ta noe målinger enda, så aner ikke hvor den ligger nå. Jeg vet jeg var raus med oksygeneringen, ellers gjort som jeg pleier.
Synes ikke dette virker normalt. Kan det ha skjedd noe unormalt? (Les: bør jeg være bekymret??)
 
Jeg har brukt 2 pakker Safale US-05 på en 25 L batch og den slutter ikke å gjære!?
Har stått 12 dager på 20 grader til nå og det er god trøkk i bøtta enda.
Den stormgjæret 6-7 dager og det har vært vill fest nedi bøtta. Startet på OG 1054. Har ikke turt å løfte på lokket for å ta noe målinger enda, så aner ikke hvor den ligger nå. Jeg vet jeg var raus med oksygeneringen, ellers gjort som jeg pleier.
Synes ikke dette virker normalt. Kan det ha skjedd noe unormalt? (Les: bør jeg være bekymret??)

Du bør løfte på lokket og ta noen målinger. Den har helt sikkert gjæret ut for lenge siden. Det at det putrer i gjærlåsen indikerer kun at det går en gass gjennom gjærlåsen. Ingenting annet. Men hva som er årsaken til at det går gass der kan være så mangt.
 
Tenkte på det samme. Tror jeg lar den få sine 14 dager først før jeg drister meg til å løfte på lokket...
 
Det vil nok ploppe i gjærlåsen til utpå nyåret, det er co2 som strømmer ut av ølet og ikke gjæring, gjærlås er en forferdelig dårlig indikator som jeg aldri bruker.
 
Tilbake
Topp