Temp sensoren på STCn er ødelagt - temp i gjæringsskapet sank til ca. 10 grader.

Rune Kallhovd

Norbrygg-medlem
Heflete! Så tilfeldigvis i ettermiddag at temperaturdisplayet flashet mellom 50 og 60 grader, og tempen i de 2 gjæringsbøttene var ca. 10 grader. Kjøling har sannsynligvis stått på i 6-7 timer?
Ølene til gjæring er en Pale Ale og en Belgisk Dobbel som har stått i en uke nå, og gjæringen var så godt som ferdig.

Skiftet ut sensoren, og tempen er på veg opp til 20 grader igjen.

Det jeg lurer på nå er hvordan dette vil påvirke resultatet?
 
Det værste er at gjær kan ha lagt seg for å sove, for å si det sånn.
Resultatet er dårlig utgjæring og søtt øl. I værste fall
 
OK, får vel bare krysse fingrene og håpe på det beste? Tror nok de var rimelig utgjæret allerede, da det ikke har vært noe aktivitet i gjærlåsene dagene før dette skjedde.
 
Tilbake
Topp