1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Temp sensoren på STCn er ødelagt - temp i gjæringsskapet sank til ca. 10 grader.

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Rune Kallhovd, 14 Feb 2016.

  1. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Heflete! Så tilfeldigvis i ettermiddag at temperaturdisplayet flashet mellom 50 og 60 grader, og tempen i de 2 gjæringsbøttene var ca. 10 grader. Kjøling har sannsynligvis stått på i 6-7 timer?
    Ølene til gjæring er en Pale Ale og en Belgisk Dobbel som har stått i en uke nå, og gjæringen var så godt som ferdig.

    Skiftet ut sensoren, og tempen er på veg opp til 20 grader igjen.

    Det jeg lurer på nå er hvordan dette vil påvirke resultatet?
     
  2. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det værste er at gjær kan ha lagt seg for å sove, for å si det sånn.
    Resultatet er dårlig utgjæring og søtt øl. I værste fall
     
  3. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    OK, får vel bare krysse fingrene og håpe på det beste? Tror nok de var rimelig utgjæret allerede, da det ikke har vært noe aktivitet i gjærlåsene dagene før dette skjedde.
     
  4. Olhund

    Olhund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    La den få stå tiden ut og se om den tar seg opp litt. Sjekk FG etter 14 dager å se om den er utgjæret da
     
    Rune Kallhovd liker dette.

Del denne siden