Brygga en pilsner i går som ble satt til gjøring i kjelleren og ser nå at det bare er 8,5 grader i kjelleren. Gjæringa er ikke kommet i gang enda, må jeg inn med tilleggsvarme eller skal jeg vente den av?
Gjærert også pils for tiden, har ca 9 i rommet og 10 på dunken, foreslår å sette på varme til du ser aktivitet i dunken, tørr gjær går vel litt høyere i temperatur
Har 2 dunker med 23 og 27 liter til gjæring nå, disse har jeg brukt 2 pakker tørrgjær på hver. Blupper sakte men sikkert på 8 grader, kanskje litt kaldt men jeg tar tiden til hjelp.
Den ene dunken har stått i 25 dager, den andre i 20 dager.
Planlegger en temp.økning på den som har stått lengst nærmere helgen. Blir flasking og fat på Søndag.
Gjærert også pils for tiden, har ca 9 i rommet og 10 på dunken, foreslår å sette på varme til du ser aktivitet i dunken, tørrgjær går vel litt høyere i temperatur
Jeg gjører en mørk lager om dagen. Gjær fra Borg Bryggeri. Står ved 8,8 grader - tok to døgn før gjæring begynte, men nå gjærer den fint. Jeg tar også gjerne tiden til hjelp, tror faktisk det kun bedrer resultatet. Og ingen problem med ventetiden når man har 5 - 6 ferdige øl til disp ;-))
Husk at alt tar omtrent dobbelt så lang tid med lager som med ale. Det er ikke unormalt at det tar 1-2 døgn før du ser særlig aktivitet i gjæringskaret. 8,5 C burde gå bra, egentlig. Men det tar tid.
Var nede å sjekka nå og der er liv i dunken! Har et termometer liggende oppå dunken og det viser 9,5 grader, står i samme rom som en fryseboks så det burde holde. Må brygge noe ale også siden lageret er tomt her, bare noen strøflasker igjen.
Tålmodighet er en dyd. jeg gikk og trippa som en høne, rundt gjæringskaret, før det starta å pluppe etter 1 dag. det er så man lurer på om man har gjort noe galt.
og nå bobler det nesten ut av det samme karet ;D har satt 50L altbier til gjæring på ca 15 grader
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.