Sjekk Gahr sin artikkel om Saison på forumet. Det får du vite alt du trenger. Har nettopp brygget en av oppskriftene. Gjæringstemp 30C i seks dager, så gradvis ned til 20 i løpet av 8 dager. Gjæret i kjøleskap med temp- kontroll. Nam nam
Weissbier er gjerne gjæret på rundt 17 grader, mens wit og witgjær (WLP400/Wyeast 3944) fint tåler høyere temperaturer. Nøgne Ø brygger f.eks sin Saison med witgjær på rundt 26 grader, om jeg ikke husker feil. Witgjæren kan slik sett fungere til flere ulike øltyper. Ellers tåler også WLP001/Wyeast 1056 også å gå endel over 20 grader uten nødvendigvis å gi fra seg uønskede mengder estere, fenoler og fuselalkoholer.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.