Hei
Som mange andre her inne har vi laget oss et lite øleskap med en stc-1000. Som varmekilde har vi en frostvakt kjøpt på Biltema.
Nå står jumfrubrygget i skapet og gjærer, og ting virker å gå greit, men vi lurer litt på hvordan dere andre gjør ting:
1. Hvor plasserer dere temperatursensoren til STCen? Ideelt sett burde kanskje denne ligge inne i gjæringskaret, men det har vi ikke turt å gjøre pga infeksjonsfare. Nå har vi fylt en liter vann i en plastflaske, og lagt sensoren nedi den. Innbiller meg uansett at temperaturen i gjæringskaret vil være noe høyere, spesielt når gjæra er aktiv?
2. Hvor stort temperaturavvik prgrammerer dere inn på STCen?
HansKr.
Som mange andre her inne har vi laget oss et lite øleskap med en stc-1000. Som varmekilde har vi en frostvakt kjøpt på Biltema.
Nå står jumfrubrygget i skapet og gjærer, og ting virker å gå greit, men vi lurer litt på hvordan dere andre gjør ting:
1. Hvor plasserer dere temperatursensoren til STCen? Ideelt sett burde kanskje denne ligge inne i gjæringskaret, men det har vi ikke turt å gjøre pga infeksjonsfare. Nå har vi fylt en liter vann i en plastflaske, og lagt sensoren nedi den. Innbiller meg uansett at temperaturen i gjæringskaret vil være noe høyere, spesielt når gjæra er aktiv?
2. Hvor stort temperaturavvik prgrammerer dere inn på STCen?
HansKr.