Heisann,
Jeg har brygget en tysk pils, flaskene står til karbonering for øyeblikket. Planlegger etterpå å lagre de en god stund. Til lagring hadde jeg tenkt å bruke et kjøleskap som jeg får til å justere ned til 2-3 grader.
Men termostaten til kjøleskapet har en ganske god vandring, sikkert på 1-2-3 grader. Er det et problem når pils skal lagres, trenger den helst en stabil temperatur?
Jeg har et annet kjøleskap med STC 1000+ som er stabilt på +- 0,3 grader som jeg bruker til gjæring, men skal jeg bruke det så må jeg vente til lagringen er ferdig før neste brygg.
Angående lagring... er det beste å få det så nærme 0 grader som mulig eller er det bedre med en 2-3 grader?
Cold crush.. er det det beste å komme så nær 0 grader? eller er det bedre med en 2-3 grader?
Er det egentlig lurt å lagre pils i 2 måneder på flaske, da den er mere utsatt for oksygen enn med fat?
Vil det ikke bli mere ferskvare på en måte...
Jeg har brygget en tysk pils, flaskene står til karbonering for øyeblikket. Planlegger etterpå å lagre de en god stund. Til lagring hadde jeg tenkt å bruke et kjøleskap som jeg får til å justere ned til 2-3 grader.
Men termostaten til kjøleskapet har en ganske god vandring, sikkert på 1-2-3 grader. Er det et problem når pils skal lagres, trenger den helst en stabil temperatur?
Jeg har et annet kjøleskap med STC 1000+ som er stabilt på +- 0,3 grader som jeg bruker til gjæring, men skal jeg bruke det så må jeg vente til lagringen er ferdig før neste brygg.
Angående lagring... er det beste å få det så nærme 0 grader som mulig eller er det bedre med en 2-3 grader?
Cold crush.. er det det beste å komme så nær 0 grader? eller er det bedre med en 2-3 grader?
Er det egentlig lurt å lagre pils i 2 måneder på flaske, da den er mere utsatt for oksygen enn med fat?
Vil det ikke bli mere ferskvare på en måte...