Da er ideen kommet på bordet mellom meg og en kammerat om å bygge ett VVB bryggeri til vår/sommer.
Vi tenker å kjøre på med mellom 150-200L tanker.
Det jeg lurer på er hvordan folk med VVB bryggeri foretar seg utformingen av tankene og meskingen eventuelt skyllevann og koketank?
Når det er så enorme menger vann ser jeg for meg at det kan bli trøblete å få til skyllevann, så vurderer mer eller mindre å droppe det for å oppnå enklere arbeid, om en løsning med en tredje VVB kjel med skyllevann som pumpes til en spreder i mesketanken?
Ser for meg mesketanken kan få være med ett termometer og ett eller to elektriske varmeelementer bare for å kunne regulere tempen om nødvendig gjennom meskingen, og totalt isolert såklart. Koketanken vurderer jeg om skal få gassoppvarming, kjøpe en 5-10kg propantank og brenner / bluss av enkelt slag fra biltema.
Tanken er å varme opp meskevannet til "Strike temp" i kokekaret og føre det over til meskekaret, røre ut malten og "forsegle det" når tempen er stabil. Ser ikke for meg noen løsning på stegmesking her, men kan jo være aktuelt dersom det holder med 4-6kw varmeellement for å få temperaturen opp?
Enkle kraner, mest sannsynelig en pumpe. Tar gjerne imot råd til hva jeg burde velge av Chugger / March
pumper og hvor de finnes til billigst mulig penge, gjerne med stålhus og ellers det som trengs.
Lurer også på det å beregne maltmengder til ett såpass stort bryggeri for å klare å treffe OG mål, vil helst ikke stå igjen med enten 150L lett øl / ballesterkt øl.
Tenker muligens motstrømskjøler er løsningen til ett så stort oppsett, formeninger om dette? Har ikke helt klart å se for meg hvordan folk løser dette med Trub når benyttes motstrøms kjøler, tar mann med -alt- fra kjelen for å så overføre en omgang til etter ting har fått stått en stund og "lagt" seg? Har ikke noe imot trub såklart, men mengdene denne størrelsen bryggeri kan medføre er vel helst til å unngå i kjøleren.
takker for alle forklarende og ellers tips dere har å komme med!
Vi tenker å kjøre på med mellom 150-200L tanker.
Det jeg lurer på er hvordan folk med VVB bryggeri foretar seg utformingen av tankene og meskingen eventuelt skyllevann og koketank?
Når det er så enorme menger vann ser jeg for meg at det kan bli trøblete å få til skyllevann, så vurderer mer eller mindre å droppe det for å oppnå enklere arbeid, om en løsning med en tredje VVB kjel med skyllevann som pumpes til en spreder i mesketanken?
Ser for meg mesketanken kan få være med ett termometer og ett eller to elektriske varmeelementer bare for å kunne regulere tempen om nødvendig gjennom meskingen, og totalt isolert såklart. Koketanken vurderer jeg om skal få gassoppvarming, kjøpe en 5-10kg propantank og brenner / bluss av enkelt slag fra biltema.
Tanken er å varme opp meskevannet til "Strike temp" i kokekaret og føre det over til meskekaret, røre ut malten og "forsegle det" når tempen er stabil. Ser ikke for meg noen løsning på stegmesking her, men kan jo være aktuelt dersom det holder med 4-6kw varmeellement for å få temperaturen opp?
Enkle kraner, mest sannsynelig en pumpe. Tar gjerne imot råd til hva jeg burde velge av Chugger / March
pumper og hvor de finnes til billigst mulig penge, gjerne med stålhus og ellers det som trengs.
Lurer også på det å beregne maltmengder til ett såpass stort bryggeri for å klare å treffe OG mål, vil helst ikke stå igjen med enten 150L lett øl / ballesterkt øl.
Tenker muligens motstrømskjøler er løsningen til ett så stort oppsett, formeninger om dette? Har ikke helt klart å se for meg hvordan folk løser dette med Trub når benyttes motstrøms kjøler, tar mann med -alt- fra kjelen for å så overføre en omgang til etter ting har fått stått en stund og "lagt" seg? Har ikke noe imot trub såklart, men mengdene denne størrelsen bryggeri kan medføre er vel helst til å unngå i kjøleren.
takker for alle forklarende og ellers tips dere har å komme med!
Sist redigert: