Ole Richard skrev:Og her er teksten på etikketten som forteller oss hvordan den skal nytes:
This is an extremely strong beer, it should be enjoyed in small servings and with an air of aristocratic nonchalance.
In exactly the same manner that you would enjoy a fine whisky, a Frank Zappa album or a visit from a friendly yet anxious ghost.
Håper den kommer på Systembolaget, da skal jeg klare å drikke den som anvist! :yes:
Jalle skrev:En ting som jeg synes er litt rart er at ølet ble fryst ned i tre dager ved 20 grader minus.
Det er nok sikkert derfor de har fryst det ned ja. Har vært inne på den tanken selv. Men jeg vil si at det er egentlig juks :thumbdown:Jeg har riktignok ikke lest linken din, men ved å fryse ned ølet vil det meste unntatt alkoholen fryse. Man kan tenke seg at ølet ble fryst for så å ta vekk det som fortsatt var flytende, for så å kalle denne flytende delen for øl. Det kan tenkes at en del smak, farge og sødme ikke blir igjen i den fryste delen. Egentlig en enkel form for destillering, altså.
Tja, juks og juks... Det finnes rett og slett ingen gjærtype som kan gjære ut så langt, så da er man nok nødt til å ty til andre muligheter. Ølet har da i det minste ikke blitt varmdestillert, for hadde det det, så kunne vi vel heller snakke om whiskey. Her prøver de å sprenge grenser, og det er i mitt syn også litt av meningen. Det er sikkert artig å smake, jeg har ihvertfall ikke smakt noe sånt før.
Kjetil S skrev:Det er vel strengt tatt snakk om konsentrering heller enn destillerting, siden det de tar bort er vann, mens alkoholen m.m. blir igjen. Forresten det samme som gjøres når man brygger eisbock, men her med en stout.
Det kunne vært artig å smake, men jeg synes ikke det virker særlig interessant å brygge det selv. Da heller prøve seg på noe Dark Horizon-lignende.