Hei!
Har tidligere fått god tilbakemelding på planlagte oppskrifter, så jeg prøver meg igjen.
Vil gjerne lage noe godt til jul. Tenkte en litt kraftig porter, med innslag av litt julesmaker.
Håper å ende opp med et godt "dessert-øl" som også vil være godt i små mengder (tenk: sherry/portvin).
Har basert oppskriften på litt forskjellige oppskrifter funnet rundt omkring.
Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1082
FG: 1020 (?)
Alcohol: 8.1 % by vol.
Colour: 71 EBC (Black)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.31
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4000 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 500 g
Chocolate Malt 800 EBC 400 g
Black Malt 1400 EBC 1400 EBC 50 g
Dry Light Extract 8 EBC 2000 g
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 15 minutes.
Hops
East Kent Golding 4.4% alpha 40 g 60 minutes
Fermentation
Yeast: 1028 London Ale
Comments:
5 gr Kanel
4 gr vaniljestang
2 gr stjerneanis
1 gr koriander
5 gr appelsinskall
3 nellikspiker
Brygger i BeerMaker 30 hvor jeg ikke tar sjansen på noe særlig mer enn 5 kg malt, derfor litt ekstrakt for å øke OG.
Har også lyst på litt restsødme (kanskje ikke helt typeriktig men), bør jeg da kanskje meske på noe høyere temp?
Har ikke satt i gang med "starterstyret" enda. Tenkte jeg derfor burde kjøre to pakker 1028?
Noen forslag til forbedringer/endringer?
Alle innspill tas i mot med takk!
Har tidligere fått god tilbakemelding på planlagte oppskrifter, så jeg prøver meg igjen.
Vil gjerne lage noe godt til jul. Tenkte en litt kraftig porter, med innslag av litt julesmaker.
Håper å ende opp med et godt "dessert-øl" som også vil være godt i små mengder (tenk: sherry/portvin).
Har basert oppskriften på litt forskjellige oppskrifter funnet rundt omkring.
Statistics
Volume: 20 liters
OG: 1082
FG: 1020 (?)
Alcohol: 8.1 % by vol.
Colour: 71 EBC (Black)
Bitterness: 26 IBU
BU/GU: 0.31
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 4000 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 500 g
Chocolate Malt 800 EBC 400 g
Black Malt 1400 EBC 1400 EBC 50 g
Dry Light Extract 8 EBC 2000 g
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 15 minutes.
Hops
East Kent Golding 4.4% alpha 40 g 60 minutes
Fermentation
Yeast: 1028 London Ale
Comments:
5 gr Kanel
4 gr vaniljestang
2 gr stjerneanis
1 gr koriander
5 gr appelsinskall
3 nellikspiker
Brygger i BeerMaker 30 hvor jeg ikke tar sjansen på noe særlig mer enn 5 kg malt, derfor litt ekstrakt for å øke OG.
Har også lyst på litt restsødme (kanskje ikke helt typeriktig men), bør jeg da kanskje meske på noe høyere temp?
Har ikke satt i gang med "starterstyret" enda. Tenkte jeg derfor burde kjøre to pakker 1028?
Noen forslag til forbedringer/endringer?
Alle innspill tas i mot med takk!