Hei!
Er veldig glad i tunge mørke smaksrike øl og har mekket meg til å prøve å lage noe på egenhånd. Mye korn her og blir en rimelig høy OG, spent om FG går helt ned til 1022, men det gjenstår kanskje å se...
Setter pris på om noen gir beskjed om det er noe i oppskriften som krasjer fullstendig:
Batch Size 24.00 Liters
Boil Size 27.00 Liters @ 60 min
OG 1.108
FG 1.022
Color 72.5° SRM
Efficiency 75%
Bitterness 70.0 IBU (tinseth)
BG:GU 0.65
Alcohol 11.2% ABV
Calories 383 per 12oz
Fermentables
% kg fermentable ppg L usage
69% 8 Pale Ale - US 37 3° Mash
7% 0.8 Caramel/Crystal 20 - US 35 20° Mash
6% 0.7 Aromatic Malt - UK 35 20° Mash
5% 0.6 Cara Malt - UK 35 17° Mash
4% 0.5 Black Malt - US 28 500° Mash
4% 0.5 Chocolate - UK 34 425° Mash
4% 0.5 Roasted Barley - UK 29 550° Mash
11.6 kg
Hops
g variety type usage time AA IBU
30 Columbus Pellet Boil 60 minutes 15.0 28.2
30 Chinook Pellet Boil 60 minutes 13.0 24.4
20 Columbus Pellet Boil 15 minutes 15.0 9.3
20 Chinook Pellet Boil 15 minutes 13.0 8.1
1 g IBUs calculated using the Tinseth formula
Yeast
name attenuation
Danstar Nottingham 80%
Other Stuff
amount unit name usage
3 each Hot pepper Boil
0.01 kg Chrushed coffee beans Flame Out
0.1 kg Licorice Boil
0.3 each Protafloc Boil
Mash Steps
type heat temp °C time
One step Infusion 67 75 minutes
Second step Infusion 75 15 minutes
Special Instructions
Er veldig glad i tunge mørke smaksrike øl og har mekket meg til å prøve å lage noe på egenhånd. Mye korn her og blir en rimelig høy OG, spent om FG går helt ned til 1022, men det gjenstår kanskje å se...
Setter pris på om noen gir beskjed om det er noe i oppskriften som krasjer fullstendig:
Batch Size 24.00 Liters
Boil Size 27.00 Liters @ 60 min
OG 1.108
FG 1.022
Color 72.5° SRM
Efficiency 75%
Bitterness 70.0 IBU (tinseth)
BG:GU 0.65
Alcohol 11.2% ABV
Calories 383 per 12oz
Fermentables
% kg fermentable ppg L usage
69% 8 Pale Ale - US 37 3° Mash
7% 0.8 Caramel/Crystal 20 - US 35 20° Mash
6% 0.7 Aromatic Malt - UK 35 20° Mash
5% 0.6 Cara Malt - UK 35 17° Mash
4% 0.5 Black Malt - US 28 500° Mash
4% 0.5 Chocolate - UK 34 425° Mash
4% 0.5 Roasted Barley - UK 29 550° Mash
11.6 kg
Hops
g variety type usage time AA IBU
30 Columbus Pellet Boil 60 minutes 15.0 28.2
30 Chinook Pellet Boil 60 minutes 13.0 24.4
20 Columbus Pellet Boil 15 minutes 15.0 9.3
20 Chinook Pellet Boil 15 minutes 13.0 8.1
1 g IBUs calculated using the Tinseth formula
Yeast
name attenuation
Danstar Nottingham 80%
Other Stuff
amount unit name usage
3 each Hot pepper Boil
0.01 kg Chrushed coffee beans Flame Out
0.1 kg Licorice Boil
0.3 each Protafloc Boil
Mash Steps
type heat temp °C time
One step Infusion 67 75 minutes
Second step Infusion 75 15 minutes
Special Instructions
- Hot pepper; use three dried Chipotle chilli. boil for 30 minutes
- Coffee beans; add at flameout, when cooling mash, take them out after 10 minutes
- Licorice; boil for 30 minutes, hopefully disolved
- Protafloc; use about 1/3 tablette, boil for 15 minutes