Tilsette einer etter gjæring I stedet for å lage eienrlåg

Som overskriften tilsier, er det noen som har prøvd dette?
Driver å gjærer en øl nå med kveik og så lurer jeg på om det vil ha noe smaks effekt av å legge oppi masse einer kvister etter endt gjæring. Anyone?
 
Har brygga med einelog berre ein gong, så har minimalt med erfaring. Men eg vil TRU at du ikkje får mykje smak ut av ei slik tilnærming, men kanskje litt aroma. Det kan kanskje følge med einene noko du ikkje vil ha i øla, f.eks. bakterier? På andre sida vil alkoholen motverke ev bakterier, men då avhengig av kor sterkt ølet ditt er. (Basert på at til høgare alkoholstyrke til meir robust er ølet for ev infeksjonar etter gjæring.)
 
Ja, eiener kvistene må nok ligge lenge for å sette noe særlig smak når de ikke blir trekt på noe særlig varme. Og jeg vil jo helst ikke risikere å infisere ølet heller. Det er bare på er bare 4.5%
Jeg får heller planlegge bedre neste gang å lage eiernerlåg fdsgen før
 
Tilbake
Topp