Tilsetting av frukt i øl

Hei alle sammen. Jeg drakk en Kronenbourg Blanc som er en fransk Wit etter hva jeg har forstått, den syns jeg var fantastisk god og kunne tenke meg å prøve å brygge dette, koriander og appelsinskall er geit, men hva hvis det skal tilsettes ananas, aprikos, mango osv, hvordan går man frem da? bruker dere tørket frukt siste 5minutter av koketiden eller? hva må man passe på?
 
Det er ulike måter å tilsette frukt på, men det mest populære for tiden er tilsetting i sekundærkar, for å beholde mest mulig smak og aroma. Mulig det er andre og like gode måter å gjøre det på.

Enkelte gjærstammer vil kunne gi ganske kraftige toner av frukt, uten frukt i ølet. Jeg har en wit på fat, som lukter kraftig av aprikos, selv om den kun er tilsatt pomeransskall (ferskt), korianderfrø og litt kamilleblomst. Brukte slurry av saison-gjæren WLP566, nettopp fordi jeg fikk et veldig fint fruktpreg på en saison med denne gjæren. Dessverre gjæret witen litt for langt ned, på tross av høy mesketemperatur. Den gjærstammen gumler tydeligvis i seg det meste.
 
Tilbake
Topp